Borstel met 100% zwijnenhaar

Af te halen op afspraak of verzenden via de post.

Geschikt voor alle kort- en langharige katten en konijnen. Met name geschikt voor dieren met een een (half)langharige en/of dikke, volle vacht zoals een Teddy dwerg, Teddy Widder, Angora, Maine Coon, Perzische kat (Pers), Europees korthaar, Brits korthaar of langhaar, Ragdoll, Siberische kat, Turkse Van, RagaMuffin en Noorse boskat. Uitgebreide informatie staat hieronder.

€ 18,50 verzendkosten brievenbusdoos + 5,00

[paytium name=”Zwijnenharen borstel” description=”100% zwijnenharen borstel”]
[paytium_field type=”email” label=”Email” required=”true” /]
[paytium_field type=”name” label=”Voor- en achternaam” required=”true” /]
[paytium_field type=”text” label=”Straat en huisnummer” required=”true” /]
[paytium_field type=”text” label=”Postcode” required=”true” /]
[paytium_field type=”text” label=”Plaats” required=”true” /]
[paytium_field type=”label” label=”Prijs €18,50″ amount=”18,50″ /][paytium_total /]
[paytium_button label=”Bestellen en betalen” /]
[/paytium]

 

 

 

 

Waarom mijn konijn of kat borstelen met een zwijnenharen borstel?

Het is goed voor de vacht

Echte haren zijn in staat om talg op te nemen die door de huid van uw kat of konijn wordt gemaakt. Hierdoor wordt de talg tijdens het borstelen verdeeld tot aan de punten van alle haren. Dit voorkomt dat haren gaan splijten, geeft extra bescherming voor reeds beschadigde en/of droge haren, geeft glans en het verwijdert stof en vuil. Ook stimuleren de haren de bloedcirculatie van de haarwortels van uw dier.

Een ander erg groot voordeel van deze borstels is dat ze alleen losse haren uit de vacht halen, gezonde (vastzittende) haren laten zitten èn deze haren niet beschadigen. Echte haren zijn hooguit zacht en hard, maar niet scherp of ruw en maken de vacht van uw kat of konijn niet statisch.

Ter vergelijking:
Een Furminator (of alles wat hier op lijkt) heeft veel te scherpe, korte tandjes en trekt vastzittende haren makkelijk uit de vacht. Haren die wel blijven zitten worden door de scherpe tanden tevens beschadigd.
Een rubberen borstel trekt gezonde haren er makkelijk uit door de statische lading die ontstaat bij het borstelen.
Een borstel met bijvoorbeeld Nylon haren heeft ruwe randjes waardoor haren kunnen beschadigen.

Hoe meer haar eruit, hoe beter gaat dus niet op. Wanneer gezonde haren uit de haarwortel worden getrokken, zal deze zo snel mogelijk weer een nieuwe haar gaan aanmaken. De kwaliteit van de haar zal hieronder lijden waardoor vachtproblemen juist ontstaan. Bijvoorbeeld een sneller klittende vacht, kleurverschil en wanneer u echt pech heeft dan groeien de haren op bepaalde plekken helemaal niet meer goed terug.

Het is prettiger en veiliger voor de huid

De kans op beschadiging van de huid is veel kleiner doordat de haren buigzaam zijn en geen scherpe of ruwe randjes hebben zoals bij andere materialen (lees hierboven) wel het geval kan zijn. Echt haar is daarom veiliger, maar vaak ook veel prettiger voor uw kat of konijn omdat beide diersoorten maar een dunne huid hebben.

Is de borstel geschikt voor mijn kat of konijn?

De zwijnenharen borstel is vooral geschikt voor gezonde, volwassen katten en konijnen met een (half)langharige en/of dikke, volle vacht zoals een Teddy dwerg, Teddy Widder, Angora, Maine Coon, Perzische kat (Pers), Europees korthaar, Brits korthaar of langhaar, Ragdoll, Siberische kat en Noorse boskat. Te gebruiken tijdens een algemene borstelbeurt of extra tijdens de rui. Werkt ook goed bij beginnende klitten*. Deze kunnen worden uitgeborsteld vanaf de huid.

Voor jonge dieren, dieren met een dunne vacht, oudere en/of zieke dieren die pijn of ongemak ervaren kunnen de haren van de zwijnenharen borstel wat te stug zijn. Op aanvraag heb ik hier borstels van natuurhaar voor die zachter zijn.

* Bij zware klitten of vilt raad ik aan om naar een professionele trimmer te gaan. Kammen en borstelen is dan geen optie meer omdat het veel te pijnlijk is, te lang duurt en de kans op het verwonden van de huid is dan groot. Katten en konijnen hebben tenslotte een hele dunne huid die zo kapot is. Daarom is het veiliger en diervriendelijker om het te laten verwijderen door een trimsalon met kennis van zaken en de juiste materialen / apparatuur.

Heeft u geen idee welke professionele trimmer bij u in de buurt zit? Kijk bijvoorbeeld op www.konijnentrimmers.nl en/of www.kattentrimsalon.nl

Herkomst van de borstels

Bovenstaande borstels met echt haar worden gemaakt met de nekharen van het wilde zwijn. Deze zwijnen worden gefokt voor de consumptie en dus niet gedood voor de haren. De haren zijn een afvalproduct (bijproduct) waar borstelfabrikanten gebruik van maken.

Het hout van de borstels is van beukenhout gemaakt en is FSC gecertificeerd.

Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer doelen wij op bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Maar ook op hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw.

Gebruik dus FSC!

Door FSC te gebruiken, draagt u direct bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. Omdat u het bos op deze manier economische waarde geeft, zorgt u ervoor dat het behouden blijft. En dat is belangrijk, want u wilt toch ook eeuwig blijven genieten van zowel onze bossen als van de natuurlijke producten hout en papier?

Wat doet FSC?

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

FSC heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties. En daarin is FSC uniek!

Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Pas wanneer bijvoorbeeld een bosbeheerder, papierfabriek, papiergroothandel en drukkerij aan kunnen tonen zich aan de regels van FSC te houden, kan een product als FSC worden verkocht en mag het FSC-logo erop geplaatst worden. De certificering van deze bedrijven gebeurt door onafhankelijke certificeerders.

Hoe meer vraag er is naar FSC-producten, hoe meer hectaren bos volgens de richtlijnen van FSC beheerd zullen worden. En hoe meer de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn hiervan zullen profiteren!

Bron: http://www.fsc.nl/nl-nl/fsc/waarom-fsc