Afspreken doen we samen.

 

Een afspraak maken bij mij, bij Kalumi, doe je uiteraard uit vrije wil, maar is niet geheel vrijblijvend.

Mijn tijd is, zeker omdat ik een 1-op-1 dienst verleen, kostbaar. Afspraak is afspraak en op jou verzoek hou ik speciaal voor jou tijd vrij zodat ik jou en je dier kan helpen.

Zodra een afspraak erg kort van tevoren worden geannuleerd of wanneer je niet komt opdagen, heeft dat direct gevolgen voor de continuïteit van mijn bedrijf.

In het verleden is het voorgekomen dat meerdere mensen in dezelfde week gemaakte afspraken niet nakwamen.

Mijn bedrijf staat dan letterlijk stil, de trimtafel is leeg en er zijn op dat moment geen inkomsten terwijl mijn kosten wel doorgaan.

 

Daarom ga ik hier nu heel zakelijk mee om.

 

Natuurlijk mag jij ten alle tijde een afspraak op korte termijn (korter dan 48 uur van tevoren) afzeggen of verplaatsen. Dat is voor mij geen enkel probleem mits het gecompenseerd wordt.

Wanneer een afspraak niet of te laat wordt afgezegd, breng ik daarom een bedrag van 44 euro in rekening voor gereserveerde tijd via een betaalverzoek. Zodra je mij hebt gecompenseerd door de gereserveerde tijd te betalen, kunnen we natuurlijk een nieuwe afspraak plannen.

Een afspraak kan tot 48 uur voor aanvang kosteloos worden verzet of geannuleerd. Het is wel jouw verantwoordelijkheid dat dit op tijd bij mij binnenkomt.

Het beste is daarom om af te zeggen via WhatsApp, 06 1211 7517. Ik reageer hier op werkdagen (ma-vr) altijd binnen 24 uur op en anders kun je zelf checken of ik het heb gezien (blauwe vinkjes).

Verzetten of annuleren via bellen of mailen kan ook, maar ik kan door de aard van mijn werkzaamheden vaak niet opnemen en indien een mail onverhoopt niet aankomt dan is de afspraak niet afgezegd.

 

Overmacht valt hier natuurlijk buiten. Echter…

 

Overmacht gaat in mijn ogen om iets dat jij van tevoren op geen enkele wijze kon voorzien. Het gaat om een dusdanig zware, uitzonderlijke, onvoorziene, aantoonbare omstandigheid waardoor je in alle redelijkheid echt niet in staat bent om te verschijnen op de afspraak.

Daarom hanteer ik als regel dat je een beroep kunt doen op overmacht indien je dit duidelijk kunt aantonen.

Wanneer je het kunt aantonen en er mijn inziens inderdaad sprake is van overmacht dan heb ik hier natuurlijk alle begrip voor en dan breng ik geen kosten in rekening.

Indien het voor jou niet mogelijk is om de overmacht aan te tonen, dan hoop ik bij deze ook op jouw begrip en dat je de voor jou gereserveerde tijd compenseert.

 

Wat als ik (Kalumi) een afspraak annuleer?

 

In de regel doe ik dit alleen als ik mijn werk echt niet kan uitvoeren wegens bijvoorbeeld ziekte, dringende privéomstandigheden of wanneer het in het belang is van jouw dier.

Het gebeurd zelden dat ik een afspraak annuleer. Natuurlijk is het, helaas, in al die jaren wel eens voorgekomen. Bijvoorbeeld na het overlijden van mijn vader.

Op het moment dat een afspraak niet door kan gaan en ik bij machte ben, zal ik in overleg met jou een goede oplossing zoeken. Bijvoorbeeld door de afspraak te verzetten. Compensatie van jouw tijd behoort niet tot de mogelijkheden.

Er geldt tevens een aansprakelijkheidsbeperking. Kalumi is op geen enkele manier aansprakelijk te stellen voor eventuele kosten, schade of ongemak van welke aard ook die ontstaan wanneer een afspraak van mijn kant niet door kan gaan.

 

Laatste update: 11-12-2022