Afspreken doe je samen.

 

Een afspraak maken bij Kalumi doe je uit eigen beweging, maar is niet vrijblijvend.  Op jouw verzoek hou ik tijd voor jou vrij zodat ik jou en je dier kan helpen.

In het verleden heeft het mij de nodige kopzorgen gekost wanneer er meerdere mensen per week een afspraak erg kort van tevoren annuleerden of niet kwamen opdagen.

Aangezien ik een 1 op 1 dienst verleen en mijn tijd daardoor heel waardevol is, is de continuïteit van mijn bedrijf meermalen in het geding gekomen door dit soort niet betaalde boekingen.

 

Daarom ga ik hier nu heel zakelijk mee om.

 

  • Wanneer een afspraak niet of te laat wordt afgezegd, breng ik afhankelijk van de soort afspraak een bedrag van 50 – 62 euro in rekening via een betaalverzoek. Zodra je mij hebt gecompenseerd door de gereserveerde tijd te betalen, kunnen we een nieuwe afspraak plannen.
  • Wanneer een reeds betaalde afspraak (vachtconsult) niet of te laat wordt afgezegd dan wordt het betaalde bedrag niet terugbetaald.

 

Een afspraak kan tot 48 uur voor aanvang kosteloos worden verzet of geannuleerd. Het is jouw verantwoordelijkheid dat dit op tijd bij mij binnenkomt.

Het beste is daarom om af te zeggen via WhatsApp, 06 1211 7517. Ik reageer hier op werkdagen (ma-vr) altijd binnen 24 uur op en anders kun je zelf checken of ik het heb gezien (blauwe vinkjes).

Verzetten of annuleren via bellen of mailen kan ook, maar ik kan door de aard van mijn werkzaamheden vaak niet opnemen en indien een mail onverhoopt niet aankomt dan is de afspraak niet afgezegd.

 

Overmacht valt hier natuurlijk buiten.

 

Bedenk zelf eerst of het eerlijk en/of redelijk is dat ik inkomsten misloop door iets wat in jouw leven gaande is waar ik geen invloed op heb en geen rekening mee kan houden.

Overmacht gaat in mijn ogen om een aantoonbaar, zware, uitzonderlijke en onvoorziene omstandigheid die je werkelijk niet vooraf kon zien aankomen. Daarom hanteer ik als regel dat je een beroep kunt doen op overmacht indien je dit duidelijk kunt aantonen.

Wanneer er mijn inziens sprake is van overmacht dan heb ik hier natuurlijk alle begrip voor en dan breng ik geen kosten in rekening.

Indien het echter niet mogelijk is om overmacht aan te tonen, dan hoop ik bij deze ook op jouw begrip en dat je de voor jou gereserveerde tijd compenseert.

 

Wat als ik (Kalumi) een afspraak annuleer?

 

In de regel doe ik dit alleen als ik mijn werk echt niet kan uitvoeren wegens bijvoorbeeld ziekte, dringende privéomstandigheden of wanneer het in het belang is van je dier.

Het gebeurd zelden dat ik een afspraak annuleer. Natuurlijk is het, helaas, in al die jaren wel eens voorgekomen. Bijvoorbeeld na het overlijden van mijn vader.

Op het moment dat een afspraak niet door kan gaan en ik bij machte ben, zal ik in overleg met jou een goede oplossing zoeken. Bijvoorbeeld door de afspraak te verzetten.

Er geldt een aansprakelijkheidsbeperking. Kalumi is op geen enkele manier aansprakelijk te stellen voor eventuele kosten, schade of ongemak van welke aard ook die ontstaan wanneer een afspraak van mijn kant niet door kan gaan.

 

Laatste update: 11-12-2022