Leef jouw leukste leven, samen met je dier!

 

Ik ben Claudia en ik help betrokken dierenliefhebbers en -professionals met de vachtverzorging, het welzijn en het verbeteren van je eigen mindset.

 

Mijn werkwijze is sensitief; alles staat met elkaar in verbinding. Op een positieve manier rekening houden met de gevoelens en behoeften van dieren, andere mensen en mezelf is daarin prioriteit.

 

Ik kijk er naar uit om samen met jou de band met je kat of konijn te versterken zodat je met nog meer plezier en vertrouwen kan genieten van je fluffy huisgenoot(jes).

 

Hoe Kalumi is ontstaan…

 

Er was een tijd dat ik zelf letterlijk met mijn handen in het haar zat voor wat betreft de vachtverzorging van mijn twee ragdolls. Wat volgde was een zoektocht naar een goede trimsalon. Ik vond vooral trimsalons die gespecialiseerd waren in honden èn ik vond een vakopleiding tot kattentrimster.

 

Om een lang verhaal kort te maken: vanuit de bijstand, maar wel op eigen initiatief en met eigen geld volgde ik met succes de vakopleiding en startte in 2014 als gediplomeerde kattentrimster met Trimsalon Kalumi.

 

Niet lang daarna volgde ik ook de opleiding tot konijnentrimster. Als állereerste van Nederland en België mocht ik het diploma “Professioneel konijnentrimmer” in ontvangst nemen. Hoe leuk!

 

De jaren erna stonden in het teken van veel extra verdieping in vacht, gedrag en welzijn van kat, konijn en cavia. Zodoende ben ik tevens gedrags- en welzijnsdeskundige.

 

Minder leuk, maar toch mooi

 

Na jaren ploeteren kwam ik mezelf even goed tegen. Misschien herken je het wel. Altijd druk met het goede doen, vaak voor anderen, maar zelf wordt je niet gelukkiger. Die cirkel breekt je uiteindelijk op. Minder leuk, maar wel nodig, want er kwam wat moois uit voort.

 

 

Ik begon met een uitgebreid ondernemerstraject dat ook aandacht had voor mij als persoon en mijn mindset. Daarna volgden meerdere trainingen en opleidingen en ontdekte ik een andere manier van denken en doen. Juist door mezelf te zijn.

 

Mijn doel is nu om iedere dag zo leuk en ontspannen mogelijk te maken voor mezelf en als vanzelf profiteren anderen daar ook van mee. Win-win dus.

 

Blijer mens = blijer dier

 

Nu is er in mijn diensten ook specifiek aandacht gekomen voor “de mens van het dier”. De mindset van jou als eigenaar is niet alleen de sleutel naar een blijer mens, maar ook naar een blijer dier.

 

Dit belangrijke inzicht en hoe je dit in praktijk brengt kan ik jou ook leren.

 

Hoe beter jij in je vel zit, hoe beter je dier zich kan en zal voelen. We weten het als dierenliefhebber allemaal: dieren voelen je feilloos aan.

 

Door jouw mindset op je juiste manier te koppelen aan de belevingswereld en natuurlijke behoeftes van je dier kun je enorme positieve stappen maken. Voor je dier, voor jezelf en natuurlijk ook samen met je dier.

 

Als je wil, help ik je hier graag bij. Via zenvolleven.nl wijs ik je met alle liefde de weg.