Claudia

Help! Borstelen werkt niet!

Ik zat jaren geleden letterlijk met mijn handen in het haar voor wat betreft de vacht van mijn twee ragdolls.

Ondanks dat ik ze goed borstelde, althans dat dacht ik, bleef ik klitten vinden. Borstelen werd steeds minder leuk voor mezelf en voor mijn katten.

Nou ben ik iemand die graag problemen oplost, zo nodig met de hulp van een ander en dus ging ik op zoek naar een deskundige die mij kon helpen.

Ik bezocht websites van verschillende trimmers. Deze waren vooral gespecialiseerd in honden. Soms stond er een zinnetje dat ze ook katten trimden, maar dat was niet wat ik zocht.

Voor mijn huisgenootjes wilde ik iemand met een grote liefde voor en kennis over katten. Niet iemand die het er, in elk geval voor mijn gevoel, bij deed.

Dé oplossing

Gelukkig kwam ik tijdens mijn zoektocht ook de opleiding tot kattentrimmer tegen. Ik was meteen enthousiast! Het idee om voor mezelf te beginnen als kattentrimmer was geboren.

Niet alleen was dit dé oplossing voor mijn eigen probleem, maar iedereen met hetzelfde probleem en dezelfde wensen zou ik kunnen helpen.

Bovendien hadden dieren al een grote plek in mijn leven. Ik was bijvoorbeeld lange tijd beheerder van een groot dierenforum en vrijwilliger op een wijkboerderij.

Voordeel

Over het algemeen vinden dieren mij leuk. Blijkbaar heb ik van nature iets over me waar dieren zich prettig bij voelen. Ook dieren die niet snel contact zoeken met vreemde mensen. Bij mij zit zo’n dier dan ineens op schoot of tegen mij aan. Ik kijk er niet meer van op, maar bijzonder blijft het wel.

Dat dit een groot voordeel is in het vak van trimmer is inmiddels wel gebleken. Dat ik dichtbij mezelf moet blijven ook. Dieren voelen alles feilloos aan.

Konijnen

Nadat ik de opleiding tot kattentrimmer had afgerond, kreeg ik al snel de vraag of ik ook konijnen trimde.

Ik volgde daarom de, toen nieuwe, opleiding tot konijnentrimmer en werd zo de allereerste “Professionele Konijnentrimmer” van Nederland.

Omdat konijnen zo leuk zijn en ik de smaak te pakken had, leerde ik nog even door en een jaar later kon ik ook mijn diploma “Gedragsadviseur voor konijnen” in ontvangst nemen.

Voorkomen van problemen

Inmiddels zijn we heel wat jaren verder. Kalumi is er nog steeds om problemen op te lossen, maar richt zich vooral op het voorkomen ervan. Met respect voor de gevoelens en emoties van de dieren.

Als eigenaar speel je een cruciale rol in de vachtverzorging. Neem je deze rol serieus? Dan zit je hier goed!

Ik help je graag met een verzorgplan op maat of ik leer je hoe je zelf de vacht kunt borstelen zonder stress.

Graag tot ziens

Mijn dieren

Mijn eigen dieren 💗

Mika, 23-05-2013, ragdoll, red mitted tabby with blaze.
Luka, 23-05-2013, ragdoll, cream point tabby.
Lola, 14-02-2015, Nederlands hangoordwerg.
Max, 14-02-2015, Nederlands hangoordwerg.
Amy, 15-04-2017, Scottish Straight (kruising Scottish Fold en Brits korthaar), blue.

Leuk weetje? Kalumi is een mengelmoes van de namen van mijn ragdolls. KA van miKA en luKA, LU van LUka, MI van MIka. De uitspraak is met een U klank; Kaluumi en niet Kaloemi.