Kalumi Clean & Care

Natuurlijk, duurzaam reinigen en neutraliseren.

Veilig voor mens, dier en milieu, hoog geconcentreerd, 100% zonder chemicaliën en volledig biologisch afbreekbaar.

Dit product wordt normaal gesproken ingezet door uitvaartondernemers (post mortum care) en voor professionele schoonmaak in de industrie, door veehouders, dierenartsen, trimsalons en is nu ook beschikbaar voor jou!

Waar bijvoorbeeld reguliere producten chemicaliën bevatten en daarmee enkel de toplaag van organisch afval bestrijden, pakt dit product alle lagen aan en verwijderen deze op natuurlijke en grondige wijze, met een duurzaam en schoon karakter.

De reiniger is op basis van micro organismen en enzymen. Deze hechten zich aan de kern van de vervuiling en breken deze vervolgens volledig af. Het reinigt en neutraliseert daarnaast lastige geuren zoals urine, ontlasting, zweet enz.

Een ideaal product voor het schoonmaken van dierverblijven, maar ook in huis kan het gebruikt worden.

Geschikt voor
Geschikt voor dagelijkse reiniging in huis. Extra effectief bij vervuiling door nare geuren zoals ontlasting, zweet etc.

Gebruiksaanwijzing
Schudden voor gebruik en aanlengen met water.

Sprayen, soppen, dweilen
Dosering is afhankelijk van de mate van vervuiling. 50ml concentraat is voldoende voor 500ml (1:10). Bij extreme vervuiling eenmalig een piekdosering gebruiken. Bij regelmatig dweilen volstaat een lagere dosering.

Houdbaarheid
Het concentraat is onbeperkt houdbaar. Eenmaal aangelengd met water wordt het concentraat actief. Iin een afgesloten systeem (bijvoorbeeld flarosol) is het dan nog maximaal 2 weken te gebruiken.

Let op!
Niet geschikt voor inwendig gebruik! Andere toepassingen dan voor reiniging zijn voor eigen risico.

Quorum Sensing
Dit product is door Qleans ontwikkeld vanuit de revolutionaire technologie ‘Quorum Sensing’, welke is ontdekt door professor Bonnie L. Bassler (Squibb professor of Molecular Biology & head of the dept. of Molecular Biology at Princeton University, USA). Deze theorie legt uit hoe bacteriën samenwerken door met elkaar te communiceren, wat resulteert in bijvoorbeeld vuil, stank en organisch afval.

Het onderscheidt de bacteriën die dit vuil veroorzaken, de ‘slechte’ bacteriën, en leggen de communicatie van deze bacterieculturen plat. Dit leidt tot een efficiënte en natuurlijke manier van werken met duurzame resultaten.