Kalumi is erkend professioneel konijnentrimmer

Sinds 2015 is Kalumi (Claudia Erdtsieck) erkend als Professioneel Konijnentrimmer voor alle lang- en kortharige konijnenrassen en wordt tevens als zodanig erkend door de Nederlandse Vereniging van Angorakonijnenfokkers voor Angora’s, Angoradwergen, Angorahangoren, Teddy dwerg, Teddy widder en andere langharige konijnenrassen.

Professioneel konijnentrimmers

Deze trimmers hebben een meerdaagse cursus, een stage, een theorie- en praktijkexamen met goed gevolg afgerond. Daarnaast volgen zij jaarlijkse een verplichte bijscholing om hun kennis over konijnentrimmen in de breedste zin van het woord up to date te houden.

Op de website konijnentrimmers.nl staan alle erkende professionele konijnentrimmers vermeld.

Wat kunt u verwachten van een professionele konijnentrimmer?

1) Maatwerk
Geen twee konijnen zijn hetzelfde en daarom hebben de trimmers niet geleerd om per konijnenras de beste trimbehandeling te bepalen, maar doen zij dit per konijn. Door de vacht te analyseren bepalen zij, samen met u, de beste trimbehandeling voor uw konijn.

2) Welzijn van uw konijn op nummer 1
Het welzijn van uw konijn staat bij deze trimmers voorop en daarom is tijdens de cursus veel tijd besteed om de trimbehandeling zo stressloos mogelijk te laten verlopen. Voordat de trimbehandeling begint, wordt gestart met een zogenaamde ‘warming-up’ en pas als uw konijn zich op zijn gemak voelt wordt met de daadwerkelijke trimbehandeling gestart.

3) Brede kennis
Naast informatie over het trimmen, de verschillende vachten, stress kenmerken, gedrag, anatomie, meerdere konijnen en problemen die bij het terugplaatsen kunnen ontstaan, et cetera. Is voeding één van de onderwerpen geweest. Voeding lijkt misschien niet belangrijk bij het trimmen van konijnen, maar is echt van essentieel belang. Verkeerde voeding kan onder andere leiden tot vachtproblemen.

Samengevat:
Door te kiezen voor een professionele konijnen trimmer bent u ervan verzekerd dat u konijn bij een vakkundige, breed opgeleide en professionele trimmer terecht komt, die het welzijn van uw konijn op nummer 1 heeft staan!

Deze pagina delen: