Kalumi is erkend Professioneel konijnentrimmer èn erkend PD konijnentrimmer

In Nederland bestaan er twee opleidingen tot gecertificeerd konijnentrimmer:

Professioneel konijnentrimmer Ilse Pos, Regionaal Voorlichtingsbureau Konijnen (voorheen gegeven door Jessica Goedhart, Rabbits Company)
PD konijnentrimmen Jessica Sluis van Konijnen Adviesbureau / Mieke Romme van Dierenacademie

Sinds 2015 is Kalumi (Claudia Erdtsieck) gecertificeerd Professioneel konijnentrimmer en sinds 2018 gecertificeerd PD konijnentrimmer voor alle lang- en kortharige konijnenrassen en wordt tevens als zodanig erkend door de Nederlandse Vereniging van Angorakonijnenfokkers voor Angora’s, Angoradwergen, Angorahangoren, Teddy dwerg, Teddy widder en andere langharige konijnenrassen.

 

 

[spoiler title=’Meer informatie over Professionele konijnentrimmers’ style=’default’ collapse_link=’true’]

Professioneel konijnentrimmers

Deze trimmers hebben een meerdaagse cursus, een stage, een theorie- en praktijkexamen met goed gevolg afgerond. Daarnaast volgen zij jaarlijkse een verplichte bijscholing om hun kennis over konijnentrimmen in de breedste zin van het woord up to date te houden.

Op de website konijnentrimmers.nl staan alle erkende professionele konijnentrimmers vermeld.

Wat kunt u verwachten van een professionele konijnentrimmer?

1) Maatwerk
Geen twee konijnen zijn hetzelfde en daarom hebben de trimmers niet geleerd om per konijnenras de beste trimbehandeling te bepalen, maar doen zij dit per konijn. Door de vacht te analyseren bepalen zij, samen met u, de beste trimbehandeling voor uw konijn.

2) Welzijn van uw konijn op nummer 1
Het welzijn van uw konijn staat bij deze trimmers voorop en daarom is tijdens de cursus veel tijd besteed om de trimbehandeling zo stressloos mogelijk te laten verlopen. Voordat de trimbehandeling begint, wordt gestart met een zogenaamde ‘warming-up’ en pas als uw konijn zich op zijn gemak voelt wordt met de daadwerkelijke trimbehandeling gestart.

3) Brede kennis
Naast informatie over het trimmen, de verschillende vachten, stress kenmerken, gedrag, anatomie, meerdere konijnen en problemen die bij het terugplaatsen kunnen ontstaan, et cetera. Is voeding één van de onderwerpen geweest. Voeding lijkt misschien niet belangrijk bij het trimmen van konijnen, maar is echt van essentieel belang. Verkeerde voeding kan onder andere leiden tot vachtproblemen.

Samengevat:
Door te kiezen voor een professionele konijnen trimmer bent u ervan verzekerd dat u konijn bij een vakkundige, breed opgeleide en professionele trimmer terecht komt, die het welzijn van uw konijn op nummer 1 heeft staan!

[/spoiler]

[spoiler title=’Meer informatie over PD konijnentrimmers’ style=’default’ collapse_link=’true’]

PD Konijnentrimmen

De konijnentrimmers op de website van PD Konijnentrimmen zijn erkend door het Konijnen Adviesbureau NH (Jessica Sluis). Zij adviseren u graag over de vachtverzorging van uw konijn en zorgen ervoor dat uw konijn van klitten en/of viltplekken wordt bevrijd. Natuurlijk kunt u ook bij hen terecht voor preventieve vachtverzorging (onderhoud) zodat de kans op klitten en viltplekken nihil is.

Alle trimmers van PD Konijnentrimmen zijn bekend met konijnengedrag en weten welke vachtverzorging konijnen nodig hebben om zowel mentaal als lichamelijk gezond oud te worden.

Niet alle konijnen zijn in staat hun vacht te verzorgen. Konijnen in de rui met gewrichtsproblemen en langharige konijnen hebben hulp nodig. Een konijn dat niet op tijd wordt geborsteld en/of geknipt komt vroeg of laat in de problemen. Voorbeelden van problemen zijn, oogontsteking, oververhitting en verstoppingen door het inslikken van haar in combinatie met verkeerde voeding.

Langharige konijnen, zoals Teddy Dwerg, Teddy Widder, Angora maar ook Franse Hangoren en Vlaamse reuzen kunnen klitten en viltplekken in hun vacht krijgen. Deze plekken trekken aan de huid en geven veel ongemak voor het konijn.

Heeft uw konijn last van klitten of viltplekken of wilt u dit voorkomen aarzel dan niet om contact op te nemen met een trimmer / konijnenkapper. Zij helpen uw konijn graag!

[/spoiler]