Wie ben ik?

Mijn naam is Bianca Donders en ik ben gediplomeerd hondentrimster. Sinds 2016 ben ik de eigenaresse van Hondensalon BiDo in Zwolle-Zuid.

Samenwerking met Claudia

Daar waar Claudia gespecialiseerd is in de vachtverzorging van katten, konijnen en cavia’s, ben ik gespecialiseerd in de vachtverzorging van alle (ras)honden en alles wat daar bij komt kijken.

We hebben regelmatig contact met elkaar en door samen te werken kunnen Claudia en ik onze klanten van een nog beter en completer advies voorzien.

Mijn werk als hondentrimster

Ik behandel alle soorten honden. Van rashonden tot kruisingen, van gekruld haar tot (bijna) geen haar. Elke hond is welkom bij mij in de salon, want iedere hond heeft vachtverzorging nodig.

De meeste honden die ik in de salon krijg zijn goed verzorgd, maar helaas komt het ook voor dat er honden komen die volledig vervilt zijn en onder de vlooien (en ander ongedierte) zitten. Kort scheren is dan (vaak) nog de enigste optie. Dit is niet het leukste klusje, maar je ziet de opluchting en de dankbaarheid van de honden als ze daarna lekker door de salon heen rennen en gek gaan doen.

De conditie van de vacht heeft veel invloed op de gezondheid van dieren. Een vieze, stinkende en/of klittende vacht kan, zonder te overdrijven, de gezondheid van het dier in gevaar brengen. De huid kan kapot gaan en het dier kan pijn ervaren tijdens het lopen.

Een goede vachtverzorging is dus erg belangrijk! En bij Hondensalon BiDo bent u aan het goede adres!

Gelukkig komt het niet al te vaak voor dat er een slecht onderhouden hond binnenkomt bij mij in de salon en als die komt, is dat de volgende keer al anders. Ik geef namelijk gratis borstel-/kamadvies. De eigenaren schrikken vaak zo erg, dat ze er volop wat aan gaan doen. En dat doet mijn hart goed.

Vaak plannen klanten afspraken door, om niet voor verrassingen komen te staan omdat er niet snel genoeg plek is. Zo lopen de honden er altijd netjes bij en hoeven ze zich geen zorgen te maken dat ze een afspraak vergeten te maken.

Bij een afspraak zit wassen, föhnen, nagels knippen, oren reinigen en plukken indien nodig standaard bij de prijs inbegrepen. Ook word de hond altijd gecontroleerd op vlooien en teken, klitten en andere eventuele narigheden. Een complete check-up aan de buitenkant!

Bijscholingen

Om mijn werk als trimmer goed te blijven doen, volg ik regelmatig workshops en bijscholingen om zo helemaal up-to-date te blijven. Niemand heeft er wat aan om in het oude te blijven hangen.

Vragen?

Heeft u een vraag aan mij over vachtverzorging van uw hond(en)? Neem dan gerust contact op!

Hondensalon BiDo
0628453484
info@hondensalonbido.nl

Meer informatie? www.hondensalonbido.nl of natuurlijk via Claudia.