Beseffen dat vachtverzorging heel belangrijk is, is pas de eerste stap

Daarna moet je er natuurlijk ook nog in slagen om het effectief voor jullie te laten werken.

 

WEET JE…

Ik ben niet zomaar trimster geworden. Dat had een reden en die reden was dat ik een probleem had.

 

Ik neem je even mee terug naar 2013…

 

Dat was het jaar dat ik twee pluizenbolletjes aangeschafte. Mijn nieuwe huisgenootjes waren super schattig en druk en speels en mooi en lief en ja…. pluizig. Héél pluizig. Zo pluizig dat er toch wel een probleempje ontstond.

 

De vacht bleef groeien en dikker en voller worden. Zo ontstonden er ook kleine knoopjes, grotere knoopjes en vooral steeds meer knoopjes, want wat ik ook deed: die bleven maar terugkomen en snel ook.

 

Ondertussen dwarrelden de haren weelderig rond in mijn huis. Dat klinkt een stuk mooier dan dat het was. Het leek wel of ze continu in de rui waren!

 

Je kent het vast wel

 

Letterlijk met de handen in het haar ging ik op zoek naar hulp. Dat was nog niet zo makkelijk niet. Het jaar 2013 en kattentrimmers… het was zoeken naar een speld in een hooiberg.

 

 

Na mijn eigen jarenlange zoektocht naar dé beste manier van trimmen, kwam ik erachter dat er geen beste manier is.

 

Ik volgde zelf niet één, maar twee vakopleidingen tot kattentrimmer en niet één, maar twee vakopleidingen tot konijnentrimmer en daarnaast nog tal van workshops, webinars, lezingen en ga maar door. Ja, je kunt me in dat opzicht best gedreven noemen

 

Ik nam jarenlang ALLES over katten en konijnen tot me. Ik nam het op als een spons en werd onderweg ook nog gedragsdeskundige en life coach.

 

Dat laatste kwam voort uit mijn eigen persoonlijke en zakelijke ontwikkeling, want ook daarin volgde ik meerdere trajecten en opleidingen.

 

Daarna kwam het besef: er is geen algemene manier die voor iedereen werkt!

 

Ieder dier en ieder mens is anders. Pas toen ik alles van alle kanten bekeken had, kon ik tot dat inzicht komen.

 

Toen pas kende ik de belangrijke ins & outs van vachtverzorging, welzijn en gedrag en had ik overzicht op het hele speelveld, kende ik de basisregels en had ik er inmiddels jarenlang ervaring mee.

 

En toen werd het pas echt leuk!

 

Ik creëerde mijn geheel eigen visie en werkwijze die gebaseerd is op: ontdek jouw eigen beste manier.

 

Tijdens het “Kickstart Trimmen als een pro” traject deel ik mijn beste tips, tricks en technieken met je om zelf thuis de beste basis te hebben voor de sensitieve vachtverzorging van jouw kat of konijn.

Tijdens deze simpele, to the point training

 

 

Mijn naam is Claudia

Alweer bijna 10 jaar geleden, in 2014, zette ik mijn eerste stappen in de wereld van vacht en welzijn.

 

Inmiddels heb ik duizenden katten, konijnen, cavia’s èn eigenaren zoals jij geholpen via mijn trimsalon – Kalumi in Zwolle.

 

Via het Trimcollege is het nu tijd om mijn kennis ook online met jou te delen zodat de vacht&verzorging van jouw dier (nog) makkelijker wordt en jullie kunnen genieten van jullie leukste leven samen met elkaar.

 

Zie ik je in de Trimcollege Space?

 

Vul  jouw naam en e-mail in en je kunt binnen 5 minuten beginnen.