Klitten en vilt

Ben je de wanhoop nabij?

Omdat je kat grote klitten heeft?
Of misschien zelfs behoorlijk vervilt is?
Helpt borstelen niet meer?
Voel je je hier best wel rot onder?

Ik ga jou en je kat helpen!

De nare, pijnlijke klitten of vilt worden verwijderd en je kat kan weer vrij bewegen, de huid weer ademen en jij hoeft je geen zorgen meer te maken.

Ik werk vachtbesparend omdat dat het meest huid- en vachtvriendelijk is. Het kort scheren van de vacht kan namelijk nadelige gevolgen hebben en dus laat ik vacht die niet in de knoop zit liever zitten. Alleen de klitten of het vilt scheer ik weg. Dit levert soms aparte kapsels op, maar ik probeer het altijd zo netjes mogelijk af te werken.

Het weghalen van klitten, maar zeker vilt, is een intensieve bezigheid. Het is een precies werkje en vergt concentratie. Hoe strakker het vilt op de huid zit, hoe meer tijd het kost.

Per afspraak reserveer ik altijd 2 uur voor jou en je kat. Meestal is dit voldoende en soms moet er op korte termijn een vervolgafspraak worden gemaakt. Soms omdat de tijd op is en soms omdat het voor het welzijn van je dier onverantwoord is om langer door te gaan. Niet alle katten houden het vol om 2 uur lang zo intensief behandeld te worden. Houdt hier alvast rekening mee.

Weet je niet zeker welke behandeling het meest geschikt is voor je kat? Je kunt ook altijd eerst langskomen voor een Vacht en verzorging consult.

Een vacht die eenmaal in de klit of vilt heeft gezeten, heeft een grotere kans om weer in de problemen te komen. Om het niet meer zover te laten komen, geef ik je tips mee voor thuis en raad ik je uit voorzorg aan om na een klitten en vilt behandeling direct een Basis behandeling in te plannen of te kiezen voor het Makkelijke vacht arrangement.

Heb je het vermoeden dat je kat wel eens erg gestrest of zelfs agressief kan worden tijdens de behandeling? Misschien is een rustgevend middel of een behandeling onder roesje/narcose een optie. Dit kan ik in samenwerking met de dierenkliniek ook voor je verzorgen.

 

 

Behandeling

Inclusief indien van toepassing en gewenst
Verwijderen veel of grote klitten
Verwijderen extreme vervilting
Controle van de ogen, oren, vacht en huid
Het volledig doorkambaar maken van de overige vacht*
Het inkorten/knippen van overige vacht*
Sanitaire trim; extra inkorten achterkant ten behoeve van de hygiëne*
Nagels knippen*
Uitlezen chip*
Wegen*

* De eerste prioriteit is het weghalen van klitten en vilt. Indien de tijd en de kat het toelaten dan zijn ook de werkzaamheden met een * inclusief.

Tijdsduur
Er wordt 2 uur gereserveerd voor jou en je dier om zo rustig mogelijk en dus met zo weinig mogelijk stress te kunnen werken.

Prijs
67 euro, verwijderen grote klitten of vilt
25 euro, eventuele vervolgafspraak op korte termijn, verwijderen rest klitten of vervilting
Scheren onder narcose/roesje, 60 euro exclusief kosten voor de anesthesie

Meerprijzen
Vlooien in de vacht + 15
Bij je thuis + 10 in Zwolle, ongeacht het aantal dieren

Betaling
Contant wisselgeld is beperkt aanwezig

Algemene voorwaarden

Prijzen zijn per kat en per keer.

Naast de behandeling zelf, betaal je ook voor de, speciaal voor jou, gereserveerde tijd.
Bij afzeggen/verzetten binnen 48 uur voor of vergeten van de afspraak wordt er daarom 25,00 in rekening gebracht.
Kosteloos afzeggen of verzetten kan tot 48 uur voor de afspraak (zon- en feestdagen niet meegerekend).
Wanneer ik niet binnen 24 uur reageer op een afmelding dan is deze niet goed doorgekomen en dus ook niet geldig.

Wanneer binnen 30 minuten blijkt dat de behandeling niet gaat lukken, dan betaal je in plaats van het volle tarief een lager tarief (zie vacht en verzorging consult).
Waarom lukt het soms niet? Bijvoorbeeld omdat een kat te agressief reageert of te gestrest is.
Bij een probleemvacht is een geruststellend middel in overleg met mij en een dierenarts of een behandeling onder narcose/roesje dan een optie zodat ik je kat op een ander moment toch kan helpen.

Indien je dier vlooien heeft dan geldt er een toeslag.

Behandelingen zijn naast de gereserveerde tijd en de behandeling ook altijd inclusief 21% btw, sociale lasten, advies, onderhoudskosten voor en vervanging van materialen, vachtverzorgingsproducten, (bij)scholing, schoonmaken en ontsmetten, administratiekosten etc.

Prijswijzigingen en fouten voorbehouden. Kalumi behoudt zich het recht voor om de tarieven te wijzigen zonder melding vooraf.