Basisbehandeling

Kan jij wel wat ondersteuning gebruiken?

Gaat de vachtverzorging jou goed af?
Maar kost het wel veel tijd?
Omdat de vacht erg vol, dik of lang is?
Blijven de haren je om de oren vliegen?
Heeft je konijn lichte klitten in de vacht?
Wil je grote klitten en knopen voorkomen?

Kortom, wil je de vacht makkelijker kunnen bijhouden?

Kies voor de basisbehandeling

Omdat ieder konijn en iedere vacht anders is, wordt er altijd 2 uur gereserveerd voor jou en je dier. Zo kan er rustig gewerkt worden wat ten goede komt aan het welzijn van je konijn.

De vacht wordt volledig doorkambaar gemaakt. Oude en losse haren worden verwijderd zodat de vacht voorlopig niet meer kan dichtslaan. Klitten krijgen hierdoor geen kans.

Extra aandacht is er voor het gebied rondom en onder de staart. Deze wordt goed schoongemaakt en zo nodig wordt de vacht daar preventief wat ingekort. Dit voorkomt veel narigheid, zoals bijvoorbeeld myiasis (madenziekte).

Bij langharige konijnen wordt de gehele vacht ingekort met de schaar. Hierdoor kan de vacht zonder veel moeite geborsteld worden. Ook worden de ogen vrijgeknipt zodat je konijn weer goed zicht heeft.

Het verwijderen van lichte klitten zit bij de prijs in. Heeft je konijn grote klitten of vilt? Kies dan voor de klitten en vilt behandeling.

Hoe vaak is een basis behandeling nodig?

Iedere behandeling zal ervoor zorgen dat de vacht voorlopig makkelijker te onderhouden is. Hoe lang dit effect aanhoudt, is per konijn en eigenaar verschillend.

Het hangt af van de conditie, de dikte en de lengte van de vacht, maar ook of je konijn binnen of buiten gehouden wordt en wat jij als eigenaar kan en wil doen aan de vacht.

Langharige konijnen gemiddeld 6 tot 12 keer per jaar. Afhankelijk van de conditie van de vacht en wat jij als eigenaar kunt doen.

Kortharige konijnen gemiddeld 0 tot 6 keer per jaar. Hoe dikker en voller de vacht, hoe meer kans dat je konijn regelmatig hulp nodig heeft bij de vachtverzorging.

Natuurlijk hangt het er ook vanaf wat jij als eigenaar prettig vindt. Wil je niet bezig hoeven te houden met de vacht, maar je konijn wel met een schone en luchtige vacht laten rondhuppelen? Dan is het Makkelijke vacht arrangement de beste en voordeligste oplossing voor jou.

 

Onder de foto's vind je meer informatie over de inhoud van de behandeling, voorwaarden en prijs.

 

 

Inhoud behandeling, voorwaarden en prijs
Indien van toepassing en gewenst inclusief
Controle van de ogen, oren, vacht en huid
Het volledig doorkambaar maken van de vacht 
Verwijderen van lichte klitten
Het inkorten/knippen van de vacht
Sanitaire trim; extra inkorten achterkant ten behoeve van de hygiëne 
Nagels knippen
Uitlezen chip
Wegen

Prijs
39 euro
34 euro voor een tweede konijn op dezelfde dag en tijd

Meerprijzen
Vlooien in de vacht + 15 inclusief 1 vlooienpipet
Bij je thuis + 20 binnen Zwolle, per keer

Voorwaarden
Naast de behandeling zelf, betaal je ook voor de, speciaal voor jou, gereserveerde tijd.

Daarom vraag ik je terughoudend te zijn met verzetten. Kun je echt niet komen, laat dit dan bij voorkeur ruim van tevoren weten zodat ik nog de tijd heb om iemand anders in te plannen.

Kosteloos afzeggen of verzetten kan tot 24 uur voor de afspraak.
Bij afzeggen/verzetten binnen 24 uur* voor of vergeten/niet nakomen van de afspraak wordt er 25 euro ter compensatie in rekening gebracht.
Wanneer ik niet binnen 24 uur reageer op een afmelding dan is deze niet goed doorgekomen en dus ook niet geldig.

* Zeg je binnen 24 uur voor de afspraak af, maar is er dezelfde dag of de dag erop nog een lege plek in mijn agenda die jij wel wil opvullen? Dan vervalt de 25 euro compensatie.

Lees hier meer: Annuleringsbeleid.

Betaling: Er dient direct afgerekend te worden.
Contant: er is beperkt wisselgeld beschikbaar.

Betaalverzoek, Tikkie: direct via de bankapp op je mobiele telefoon. Na ongeveer 30 seconden ontvang ik een bevestiging van de betaling. Indien je wil betalen via een betaalverzoek dan is het nodig om je mobiele telefoon waar de app van je bank op staat mee te nemen. Bij bepaalde banken is een reader, kastje o.i.d. ook nodig om te kunnen betalen.

Pinnen is niet mogelijk.
Een handmatige overschrijving is niet mogelijk.
Uitgesteld betalen (factuur) is alleen op aanvraag (vooraf) en onder bepaalde voorwaarden mogelijk.

Indien je dier vlooien heeft dan geldt er altijd een toeslag.

Behandelingen zijn naast de gereserveerde tijd en de behandeling ook altijd inclusief 21% btw, sociale lasten, advies, onderhoudskosten voor en vervanging van materialen, vachtverzorgingsproducten, (bij)scholing, schoonmaken en ontsmetten, administratiekosten etc.

Prijswijzigingen en fouten voorbehouden. Kalumi behoudt zich het recht voor om de tarieven te wijzigen zonder melding vooraf.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een behandeling?

Dit is afhankelijk van de soort behandeling die nodig en/of gewenst is. Op de website staan alle prijzen vermeld per dier, per keer.

Een vachtbehandeling duurt maximaal 2 uur per keer en kost minimaal 25 euro.

Voor vlooien geld een toeslag van 15 euro inclusief vlooienpipet.

[collapse]

Kom je ook aan huis?

Ja, binnen Zwolle is dit mogelijk en kost €20,00 extra per keer.

Een huisbezoek kan soms makkelijker zijn, maar is niet per se beter voor het dier. Juist in het eigen territorium laten sommige dieren, vooral katten, zich minder goed behandelen. In een vreemde omgeving zijn de dieren vaak wat meer onder de indruk wat behandelen meestal makkelijker maakt.

Of dit voor jouw dier ook zo is, is vooraf niet altijd te zeggen. Als eigenaar kun je dit zelf het beste inschatten. Voor een dier dat enorm gestrest raakt van reizen, kan een huisbezoek bijvoorbeeld de betere optie zijn.

Wanneer ik bij je thuis kom dan heb ik het volgende nodig: een stevige, niet te lage tafel om aan te werken met voldoende licht.

[collapse]

Wat is inclusief bij een behandeling?

Dit verschilt per behandeling en staat daarom bij elke behandeling op de website vermeld.

Wassen en drogen is nooit inclusief. Konijnen worden in principe nooit gewassen. Katten kunnen, in combinatie met een behandeling, wel gewassen worden wanneer dit vooraf wordt aangevraagd. De extra kosten voor wassen en drogen zijn € 35,00.

Afspraken zijn naast de gereserveerde tijd en de behandeling ook altijd inclusief 21% btw, sociale lasten, advies, onderhoudskosten voor en vervanging van materialen, vachtverzorgingsproducten, (bij)scholing, schoonmaken en ontsmetten, administratiekosten etc.

[collapse]

Hoe kan ik betalen?

Contant: er is beperkt wisselgeld beschikbaar.

Betaalverzoek, Tikkie: direct via de bankapp op je mobiele telefoon. Na ongeveer 30 seconden ontvang ik een bevestiging van de betaling.

Indien je hier gebruik van wil maken dan is het nodig om je mobiele telefoon waar de app van je bank op staat mee te nemen. Bij bepaalde banken is een reader o.i.d. ook nodig om te kunnen betalen.

Er dient direct afgerekend te worden.
• Pinnen is niet mogelijk.
• Een handmatige overschrijving is niet mogelijk.
• Uitgesteld betalen (factuur) is alleen op aanvraag (vooraf) en onder bepaalde voorwaarden mogelijk.

[collapse]

Wat als een behandeling niet lukt?

Wanneer binnen 30 minuten blijkt dat de behandeling niet gaat lukken, dan betaal je in plaats van het volle tarief een lager tarief (zie vacht en verzorging consult).

Dit komt een enkele keer voor bij katten. Bij konijnen en cavia's lukt behandelen tot nu toe altijd.

Waarom lukt het soms niet?
Bijvoorbeeld omdat een kat te agressief reageert of te gestrest is.

Bij een probleemvacht is een geruststellend middel in overleg met mij en een dierenarts of een behandeling onder narcose/roesje dan een optie zodat ik je kat op een ander moment toch kan helpen.

Weet je niet zeker of je kat zich laat behandelen?
Je kunt ook altijd eerst langskomen voor een Vacht en verzorging consult.

[collapse]

Wat als een behandeling wel lukt, maar niet in 1x?

Dit komt eigenlijk alleen voor bij dieren met extreem veel klitten of vilt.

Het weghalen van klitten, maar zeker vilt, is een intensieve bezigheid. Het is een precies werkje en vergt concentratie. Hoe strakker het vilt op de huid zit, hoe meer tijd het kost.

Per afspraak reserveer ik altijd 2 uur voor jou en je dier. Meestal is dit voldoende en soms moet er op korte termijn een vervolgafspraak worden gemaakt.

Soms omdat de tijd op is en soms eerder omdat het voor het welzijn van je dier onverantwoord is om langer door te gaan. Niet alle dieren houden het vol om 2 uur lang zo intensief behandeld te worden. Houdt hier alvast rekening mee.

Indien er een vervolgafspraak op korte termijn gemaakt wordt om de laatste klitten of vilt weg te halen dan hoef je niet nog een keer het tarief van een klitten en vilt behandeling te betalen. Ik reken voor een vervolgafspraak een aangepast tarief van 25 euro.

[collapse]

Algemeen

Algemeen