Onder narcose / roesje

Narcose; een noodoplossing maar soms wel nodig

Wanneer je kat zware klitten of vilt heeft dan moet hij of zij hier vanaf geholpen worden. Veruit de meeste katten zijn ook dan, gelukkig, zonder narcose (sedatie, anesthesie, roesje of slaapmiddel) goed te trimmen, maar er zijn uitzonderingen.

Op het moment dat het welzijn van je kat in het geding komt dan kan scheren onder narcose de meest veilige en diervriendelijke oplossing zijn. Inmiddels heb ik zoveel katten geholpen dat ik goed kan bepalen wanneer de grens is bereikt en het beter is om je kat onder narcose, uiteraard onder begeleiding van een dierenarts, verder te helpen.

Ik zal dus nooit zomaar scheren onder narcose aanraden. Hoewel het relatief veilig kan, moet het wel als noodoplossing gezien worden.

Het beste van twee werelden: dierenkliniek en kattentrimmer

Om te voorkomen dat je kat bij de dierenarts onder narcose geschoren wordt zonder kennis van vachtverzorging, is het mogelijk om mij erbij te vragen als kattentrimmer. Mijn tarief hiervoor is 67 euro per kat (dit is excl. kosten voor de dierenarts/narcose).

Naast de beste vachtbehandeling voor je kat, krijg jij van mij ook advies en zal ik je daar waar nodig ondersteunen zodat scheren onder narcose hopelijk niet meer nodig is.

Een vaste samenwerking heb ik met Dierenkliniek Schellerlanden. Zij scheren zelf helemaal geen katten onder narcose meer en werken hiervoor liever met mij samen zodat de beste zorg gegarandeerd kan worden.

Samen bieden wij een Vacht & Narcose Arrangement voor scheren onder narcose / sedatie. Hieronder lees je daar mee over.

Vacht & Narcose Arrangement | Schellerlanden en Kalumi

Een dier breng je niet zomaar even onder narcose. Daarom hanteren het team van Dierenkliniek Schellerlanden en ik een speciale werkwijze om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen en om te voorkomen dat je dier nog eens onder narcose geholpen moet worden.

✅ Je kunt ook gebruik maken van dit arrangement wanneer Dierenkliniek Schellerlanden niet jouw reguliere dierenarts is.

Benieuwd hoe het scheren onder narcose gaat? Neem een kijkje achter de schermen.

Deze dienst is altijd inclusief:

 1. Een consult door de dierenarts
  Pre-anesthetisch onderzoek ; inclusief lichamelijk onderzoek , anamnese, bepalen van de soort narcose (roesje, slaapmiddel), overleg over de behandeling, ruimte om vragen te stellen. Dit is belangrijk omdat er verschillende manieren zijn om anesthesie toe te passen. Elk middel heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een onderzoek vooraf is nodig om te bepalen welke soort narcose het meest veilig is voor jouw kat.
 2. Scheren/kammen/borstelen onder narcose
  Uitgevoerd door mij. Als kattentrimmer houd ik uiteraard rekening met dat wat het beste is voor de vacht en het welzijn van je kat. Zo wordt er bijvoorbeeld vachtbesparend gewerkt. De dierenarts dient de narcose toe en blijft aanwezig om bijvoorbeeld de hartslag, ademhaling en temperatuur van je kat nauwlettend in de gaten te houden.
 3. Vacht en verzorging consult na 8 weken
  Bij het verwijderen van zware klitten of vilt onder narcose, wordt er als extra service een Vacht en Verzorging Consult bij Kalumi ingepland die 8 weken na de behandeling plaatsvindt. Dit om jou te ondersteunen bij het verzorgen van de vacht.

  De prijs van het Vacht & Narcose Arrangement is 127 euro per kat.

{"testimonial_characters_limit":"1000","testimonial_read_more_text":"Lees verder","testimonial_read_less_text":"Lees minder","testimonial_read_more_ellipsis":""}

Gerlinda Mondria

Hallo Claudia, top hoe het gisteren met Summer gegaan is. Je hebt haar keurig geschoren en behouden wat er behouden kon worden. Ook de dierenarts niets dan lof. Alle contacten zijn prima geweest. Fijn dat er zo’n uitgebreide uitleg was. Ook hoe ze het aangepakt hebben dat Summer bang was voor dat infuus. Daar kunnen andere dierenklinieken een voorbeeld aan nemen.


Onder de foto's vind je meer informatie over de inhoud van de behandeling, voorwaarden en prijs.

 

 

Alvast belangrijk om te weten:  Voor elke narcose is het erg belangrijk dat een kat nuchter is. Dit verkleint de kans op braken terwijl het dier onder narcose gaat. Een dier onder narcose kan niet goed slikken, waardoor braaksel in de luchtpijp terecht kan komen en dat is gevaarlijk. Een kat moet voorafgaand aan een narcose minimaal 12 uur nuchter zijn. Meestal is het dan het beste om de kat de avond voor een narcose na 21.00 uur geen eten meer te geven. Drinken mag overigens wel.

Inhoud behandeling, voorwaarden en prijs
Indien van toepassing en gewenst inclusief
Verwijderen veel of grote klitten
Verwijderen extreme vervilting
Controle van de ogen, oren, vacht en huid
Het volledig doorkambaar maken van de overige vacht
Het inkorten/knippen van overige vacht
Sanitaire trim; extra inkorten achterkant ten behoeve van de hygiëne
Nagels knippen
Vachtcontrole na 8 weken > Vacht en Verzorging Consult

Prijs per kat
67 euro exclusief dierenartskosten/anesthesie
127 euro Vacht & Narcose arrangement Schellerlanden/Kalumi

Meerprijzen
Vlooien in de vacht + 15 inclusief 1 vlooienpipet
Bij je thuis + 20 binnen Zwolle, per keer

Voorwaarden
Naast de behandeling zelf, betaal je ook voor de, speciaal voor jou, gereserveerde tijd.

Daarom vraag ik je terughoudend te zijn met verzetten. Kun je echt niet komen, laat dit dan bij voorkeur ruim van tevoren weten zodat ik nog de tijd heb om iemand anders in te plannen.

Kosteloos afzeggen of verzetten kan tot 24 uur voor de afspraak.
Bij afzeggen/verzetten binnen 24 uur* voor of vergeten/niet nakomen van de afspraak wordt er 25 euro ter compensatie in rekening gebracht.
Wanneer ik niet binnen 24 uur reageer op een afmelding dan is deze niet goed doorgekomen en dus ook niet geldig.

* Zeg je binnen 24 uur voor de afspraak af, maar is er dezelfde dag of de dag erop nog een lege plek in mijn agenda die jij wel wil opvullen? Dan vervalt de 25 euro compensatie.

Lees hier meer: Annuleringsbeleid.

Betaling: Er dient direct afgerekend te worden.
Contant: er is beperkt wisselgeld beschikbaar.

Betaalverzoek, Tikkie: direct via de bankapp op je mobiele telefoon. Na ongeveer 30 seconden ontvang ik een bevestiging van de betaling. Indien je wil betalen via een betaalverzoek dan is het nodig om je mobiele telefoon waar de app van je bank op staat mee te nemen. Bij bepaalde banken is een reader, kastje o.i.d. ook nodig om te kunnen betalen.

Pinnen is niet mogelijk.
Een handmatige overschrijving is niet mogelijk.
Uitgesteld betalen (factuur) is alleen op aanvraag (vooraf) en onder bepaalde voorwaarden mogelijk.

Indien je dier vlooien heeft dan geldt er altijd een toeslag.

Behandelingen zijn naast de gereserveerde tijd en de behandeling ook altijd inclusief 21% btw, sociale lasten, advies, onderhoudskosten voor en vervanging van materialen, vachtverzorgingsproducten, (bij)scholing, schoonmaken en ontsmetten, administratiekosten etc.

Prijswijzigingen en fouten voorbehouden. Kalumi behoudt zich het recht voor om de tarieven te wijzigen zonder melding vooraf.

 

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een behandeling?

Dit is afhankelijk van de soort behandeling die nodig en/of gewenst is. Op de website staan alle prijzen vermeld per dier, per keer.

Een vachtbehandeling duurt maximaal 2 uur per keer en kost minimaal 25 euro.

Voor vlooien geld een toeslag van 15 euro inclusief vlooienpipet.

[collapse]

Kom je ook aan huis?

Ja, binnen Zwolle is dit mogelijk en kost €20,00 extra per keer.

Een huisbezoek kan soms makkelijker zijn, maar is niet per se beter voor het dier. Juist in het eigen territorium laten sommige dieren, vooral katten, zich minder goed behandelen. In een vreemde omgeving zijn de dieren vaak wat meer onder de indruk wat behandelen meestal makkelijker maakt.

Of dit voor jouw dier ook zo is, is vooraf niet altijd te zeggen. Als eigenaar kun je dit zelf het beste inschatten. Voor een dier dat enorm gestrest raakt van reizen, kan een huisbezoek bijvoorbeeld de betere optie zijn.

Wanneer ik bij je thuis kom dan heb ik het volgende nodig: een stevige, niet te lage tafel om aan te werken met voldoende licht.

[collapse]

Wat is inclusief bij een behandeling?

Dit verschilt per behandeling en staat daarom bij elke behandeling op de website vermeld.

Wassen en drogen is nooit inclusief. Konijnen worden in principe nooit gewassen. Katten kunnen, in combinatie met een behandeling, wel gewassen worden wanneer dit vooraf wordt aangevraagd. De extra kosten voor wassen en drogen zijn € 35,00.

Afspraken zijn naast de gereserveerde tijd en de behandeling ook altijd inclusief 21% btw, sociale lasten, advies, onderhoudskosten voor en vervanging van materialen, vachtverzorgingsproducten, (bij)scholing, schoonmaken en ontsmetten, administratiekosten etc.

[collapse]

Hoe kan ik betalen?

Contant: er is beperkt wisselgeld beschikbaar.

Betaalverzoek, Tikkie: direct via de bankapp op je mobiele telefoon. Na ongeveer 30 seconden ontvang ik een bevestiging van de betaling.

Indien je hier gebruik van wil maken dan is het nodig om je mobiele telefoon waar de app van je bank op staat mee te nemen. Bij bepaalde banken is een reader o.i.d. ook nodig om te kunnen betalen.

Er dient direct afgerekend te worden.
• Pinnen is niet mogelijk.
• Een handmatige overschrijving is niet mogelijk.
• Uitgesteld betalen (factuur) is alleen op aanvraag (vooraf) en onder bepaalde voorwaarden mogelijk.

[collapse]

Wat als een behandeling niet lukt?

Wanneer binnen 30 minuten blijkt dat de behandeling niet gaat lukken, dan betaal je in plaats van het volle tarief een lager tarief (zie vacht en verzorging consult).

Dit komt een enkele keer voor bij katten. Bij konijnen en cavia's lukt behandelen tot nu toe altijd.

Waarom lukt het soms niet?
Bijvoorbeeld omdat een kat te agressief reageert of te gestrest is.

Bij een probleemvacht is een geruststellend middel in overleg met mij en een dierenarts of een behandeling onder narcose/roesje dan een optie zodat ik je kat op een ander moment toch kan helpen.

Weet je niet zeker of je kat zich laat behandelen?
Je kunt ook altijd eerst langskomen voor een Vacht en verzorging consult.

[collapse]

Wat als een behandeling wel lukt, maar niet in 1x?

Dit komt eigenlijk alleen voor bij dieren met extreem veel klitten of vilt.

Het weghalen van klitten, maar zeker vilt, is een intensieve bezigheid. Het is een precies werkje en vergt concentratie. Hoe strakker het vilt op de huid zit, hoe meer tijd het kost.

Per afspraak reserveer ik altijd 2 uur voor jou en je dier. Meestal is dit voldoende en soms moet er op korte termijn een vervolgafspraak worden gemaakt.

Soms omdat de tijd op is en soms eerder omdat het voor het welzijn van je dier onverantwoord is om langer door te gaan. Niet alle dieren houden het vol om 2 uur lang zo intensief behandeld te worden. Houdt hier alvast rekening mee.

Indien er een vervolgafspraak op korte termijn gemaakt wordt om de laatste klitten of vilt weg te halen dan hoef je niet nog een keer het tarief van een klitten en vilt behandeling te betalen. Ik reken voor een vervolgafspraak een aangepast tarief van 25 euro.

[collapse]

Algemeen

Algemeen