Nagelhoesjes, nagelkapjes, soft paws, soft claws

nagelhoesjes-nagelkapjes-soft-paws-claws-trimsalon-kalumi-zwolle-katDit zijn de verschillende benamingen voor zachte hoesjes van vinyl die met lijm over de natuurlijke nagel van je kat of hond wordt geschoven om te voorkomen dat de scherpe nagel schade aan kan richten.

Wanneer raad Kalumi nagelhoesjes aan?

Bij overmatig krabben door
een allergie
een hechting
een (open) wond
onverklaarbare jeuk

De hoesjes kunnen dan een uitkomst zijn om de genezing te bevorderen.

!! Indien de oorzaak van het overmatig krabben onbekend is of lang aanhoudt, is het voor het welzijn van je kat uiteraard wel noodzakelijk om een dierenarts te raadplegen zodat er een accurate behandeling in gang gezet kan worden.

!! Kalumi raad het permanent gebruik van nagelhoesjes ter voorkoming van bijvoorbeeld krabben aan meubels af. Krabben is immers een natuurlijke behoefte. Wanneer je een kat hierin op de juiste manier faciliteert, zullen katten niet aan meubels krabben. Tips en trucs: krabben aan de meubels.

Zijn de nagelhoesjes geschikt voor alle katten?

Ja, maar bij een kat die buiten komt kunnen ze beter niet aangebracht worden omdat de kat zich dan niet optimaal kan verdedigen wanneer dit nodig is.

Daarnaast kunnen de hoesjes het klimmen belemmeren. Dit laatste verschilt per kat aangezien de hoesjes de grip enigszins beperken, maar niet onmogelijk maken. De ene kat kan er dus nog prima mee klimmen en een andere kat zal er meer moeite mee hebben.

Beperken de nagelhoesjes het in- en uittrekken van de nagels van de kat?

Nee, de kat kan nog steeds de nagel in- en uittrekken doordat het hoesje precies over de eigen nagel geplaatst wordt.

Zijn de nagelhoesjes veilig?

Ja, ze zijn veilig en pijnloos. Er wordt ook gezegd dat het geen kwaad kan wanneer een kat deze inslikt. Of dit echt zo is, durven wij niet met zekerheid te zeggen dus ons advies is om dagelijks te controleren of de hoesjes nog goed vastzitten en om losse hoesjes weg te gooien. Indien een kat (misschien) een hoesje heeft ingeslikt, adviseren wij om voor de zekerheid een dierenarts te raadplegen.

De lijm is een secondelijm en bevat het werkzame bestanddeel cyanoacrylaat. Een variant wordt onder andere gebruikt als chirurgische weefsellijm. De lijm moet uit de buurt van kinderen wordt bewaard. Wees zelf ook voorzichtig met de lijm, want vingers kunnen snel aan elkaar vast blijven plakken. Mocht het toch misgaan dan zijn de vastgeplakte vingers met warm water langzaam weer los te krijgen.

nagelhoesjes-nagelkapjes-soft-claws-paws-trimsalon-kalumi-zwolle-katHoe lang blijven de nagelhoesjes zitten?

Ze blijven ongeveer 4 tot 6 weken zitten.

Door de natuurlijke groei van de nagels van uw kat zullen de hoesjes er vanzelf afvallen doordat het oude omhulsel van de natuurlijke nagel loslaat. Controleer wel regelmatig de nagels van je kat.

 

Welke maat nagelhoesjes heeft mijn kat nodig?

Dit verschilt per kat, maar globaal kan onderstaande worden aangehouden.

Extra Small: kittens; vanaf ± 4 maanden, gewicht: tot ± 2½ kilo.
Small: grote kittens/kleine volwassen katten; vanaf ± 6 maanden, gewicht: vanaf ± 2½ tot 4½ kilo.
Medium: meeste volwassen katten; vanaf ± 4½ tot 7 kilo.
Large: grotere of zwaardere katten; vanaf ± 7 kilo of meer.

Natuurlijk kan er voor de aanschaf worden getest welke maat het beste past.

Heeft Kalumi ook nagelhoesjes speciaal voor honden?

Ja, maar aangezien wij gespecialiseerd zijn in katten is de voorraad hoesjes die speciaal voor honden geschikt zijn beperkt.

Afspraak maken?

Wil je nagelhoesjes laten zetten bij je kat of een setje ophalen om zelf aan te brengen? Bel, SMS of stuur een WhatsApp bericht naar nummer 06 12117517.

Mailen kan ook:

Deze pagina delen: