Vachtverzorging voor kat, konijn en cavia

Elke vachtbehandeling (onderhoudsbehandeling) is inclusief, indien van toepassing en/of gewenst:

Doorkambaar maken van de gehele vacht; uitgebreid borstelen en verwijderen van lichte klitten en/of viltplekjes.
Knippen of plukken van de vacht. Dit is afhankelijk van het soort dier en de soort vacht.
Droogshampoo.
Sanitaire trim; kort knippen achterkant ten behoeve van de hygiëne.
Controle van huid, oren, ogen, nagels, gewicht.
Uitlezen chip.

Het wassen van uw kat of cavia (konijn niet, lees hier waarom) is ook mogelijk tegen bijbetaling. Een behandeling duurt gemiddeld tussen de 45 en 90 minuten. Dit is afhankelijk van wat er moet gebeuren en het gedrag van uw dier.

Voor actuele prijzen zie de pagina Tarieven. Indien u kiest voor een regelmatige trimbehandeling dan gelden er aangepaste tarieven.

Zware klitten en/of vilt

Het verwijderen van zware klitten of vilt valt niet onder een vachtbehandeling. Meer hierover leest u op deze pagina: Verwijderen van klitten en/of vilt.

Zwaar vervuilde vachten, vlooien, schimmel en maden

Zwaar vervuilde vachten (zand, ingeharde ontlasting, stro, hooi) doen materialen zoals scharen en scheerkoppen sneller slijten of maken ze zelfs onbruikbaar. Deze kosten worden daarom (deels) aan u doorberekend wanneer er sprake is van een erg vieze vacht.

In het geval van vlooien worden er ook extra kosten in rekening gebracht vanwege de extra maatregelen die ik moet treffen.

Bij verdenking van schimmel bij katten (erg besmettelijk voor dier èn mens) en maden bij konijnen (levensbedreigend voor het konijn) wordt de behandeling direct stopgezet. U wordt dan doorverwezen naar een dierenarts zodat uw dier de juiste zorg krijgt. De trimbehandeling wordt wel in rekening gebracht omdat ik na een bezoek van katten met een verdenking van schimmel of konijnen met maden zelf ook de nodige maatregelen moet treffen.

Meer informatie: Vlooien behandelen en voorkomenKan mijn dier vlooien opdoen in de trimsalon? | Schimmel bij katten | Maden bij konijnen

Deze pagina delen: