Onderhoudsbehandelingen voor kat, konijn en cavia

Een onderhoudsbehandeling is een volledige trimbehandeling die eens in de 1 á 2 maanden plaatsvindt. De kosten per behandeling zijn daardoor lager.

De behandeling kan bestaan uit:

Ontwollen (kat), knippen, plukken (kortharig konijn), verwijderen van enkele, kleine klitten. Elke onderhoudsbehandeling is inclusief check-up (controle oren, ogen, nagels, chip e.d.). Het wassen van je kat of cavia (konijn niet) is ook mogelijk tegen betaling van een toeslag.

De behandeling duurt tussen de 30 en 90 minuten. Dit is afhankelijk van wat er moet gebeuren.

Voor het verwijderen van meerdere klitten en/of vilt en/of een vervuilde vacht kunnen extra kosten berekend worden vanwege de complexere handelingen en eventuele extra materiaalkosten door snellere slijtage. Zie voor meer informatie de pagina verwijderen van klitten en/of vilt.

Behandelplan

Per dier kan er verschil zitten in de beste manier van de vachtverzorging. Er moet naar de vacht en leefomstandigheden gekeken om tot een goed behandelplan te komen.

Voor het ene dier zal dit betekenen dat er weinig tot niets aan de vacht hoeft te gebeuren. Zeker wanneer de eigenaar de vacht goed controleert. Dit betreft voornamelijk gezonde kortharige katten met weinig onderwol en kortharige konijnen.

Kortharige katten met veel onderwol, langharige katten en konijnen, dieren met overgewicht, maar ook oudere en (chronisch) zieke dieren moeten vaak wel intensiever begeleid worden met de vacht. Het ene dier zal genoeg hebben aan 2 trimbehandelingen en/of check-ups per jaar en voor een ander is het beter om maandelijks langs te komen. Op die manier worden vachtproblemen tot een minimum beperkt en zal de kat of het konijn een gezonde, luchtige vacht krijgen en houden.

Een goed behandelplan wordt gemaakt door mij en de eigenaar samen. De trimmer zal de vacht van het dier moeten leren kennen en dus ook de eventuele problemen. Wat voor het ene dier werkt, werkt niet bij een ander dier. Er is soms tijd nodig om de vachtverzorging passend te krijgen voor de vacht. Daarnaast is het belangrijk in hoeverre de eigenaar mee kan en wil werken. Een eigenaar zal zichzelf ook moeten inzetten om thuis goed voor de vacht te zorgen met juiste materialen en technieken. Natuurlijk zal de vacht ook alleen in een betere conditie komen en blijven wanneer het grote onderhoud in de trimsalon op de afgesproken tijden plaatsvindt zodat bijvoorbeeld klitten en andere problemen worden voorkomen.

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken bij Kalumi? Bel, SMS of stuur een WhatsApp bericht naar nummer 06 12117517.

Mailen kan ook:

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deze pagina delen: