Vachtverzorging voor kat, konijn en cavia

Een behandeling kan bestaan uit:

Ontwollen, knippen of plukken van de vacht. Dit is afhankelijk van het soort dier en de soort vacht.

Elke trimbehandeling is inclusief, indien van toepassing en/of gewenst, uitgebreid borstelen/kammen, verwijderen van lichte klitten en kleine viltplekken, droogshampoo, sanitaire trim (kort knippen achterkant ten behoeve van de hygiëne), controle van oren, ogen, nagels, gewicht, uitlezen chip.

Het wassen van uw kat of cavia (konijn niet, lees hier waarom) is ook mogelijk tegen bijbetaling. Een behandeling duurt gemiddeld tussen de 45 en 90 minuten. Dit is afhankelijk van wat er moet gebeuren en het gedrag van uw dier.

Heeft uw dier zware klitten of vervilting? Leest u dan deze pagina: Verwijderen van klitten en/of vilt.

Zwaar vervuilde vachten, vlooien, schimmel en maden

Zwaar vervuilde vachten (zand, ingeharde ontlasting, stro, hooi) doen materialen zoals scharen en scheerkoppen sneller slijten of maken ze zelfs onbruikbaar. Deze kosten worden daarom (deels) aan u doorberekend wanneer er sprake is van een erg vieze vacht.

In het geval van vlooien worden er ook extra kosten in rekening gebracht vanwege de extra maatregelen die ik moet treffen.

Bij verdenking van schimmel bij katten (erg besmettelijk voor dier èn mens) en maden bij konijnen (levensbedreigend voor het konijn) wordt de behandeling direct stopgezet. U wordt dan doorverwezen naar een dierenarts zodat uw dier de juiste zorg krijgt. De trimbehandeling wordt wel in rekening gebracht omdat ik na een bezoek van katten met een verdenking van schimmel of konijnen met maden zelf ook de nodige maatregelen moet treffen.

Meer informatie: vlooien | schimmel bij katten | maden bij konijnen

 

Afspraak maken bij Kalumi?

Dat kan op elke moment van de dag en 7 dagen per week via de online agenda.

Klik hier voor de actuele prijslijst.

Deze pagina delen: