Konijnenkappers openen hun deuren!

Een kapper voor konijnen? Het moet niet gekker worden of is het helemaal zo gek nog niet?

In de meivakantie staan de deuren van erkende PD Konijnentrimmers open tegen een aantrekkelijke prijs voor alle konijnen die wel wat vachtverzorging kunnen gebruiken!

In Zwolle doet katten- en konijnensalon Kalumi mee aan deze actie van maandag 29 april tot en met zaterdag 4 mei 2019. In deze week krijgt u 25% korting op een basisbehandeling.

____________________________________________________

Niet alle konijnen zijn in staat hun vacht en nagels zelf te verzorgen. Konijnen in de rui en langharige konijnen hebben hulp nodig. Een konijn dat niet op tijd wordt geborsteld en/of geknipt komt vroeg of laat in de problemen. Voorbeelden van problemen zijn oogontsteking, oververhitting, madenziekte en verstoppingen door het inslikken van haren.

Rassen die wel wat hulp kunnen gebruiken zijn bijvoorbeeld Vlaamse Reuzen en Franse Hangoren. Hun vacht is relatief lang en dik waardoor de losse haren niet snel vanzelf uit de vacht vallen.

Teddy Widders en andere langharige konijnen kunnen al helemaal niet zonder de zorg van de mens. Het pluizenbolletje wordt vaak op uiterlijk gekocht en de vachtverzorging wordt onderschat. Deze konijnen krijgen, zonder de nodige verzorging, klitten in de vacht of erger raken vervilt. Konijnen kunnen door de vervilting nog maar moeilijk vooruit komen en hebben pijn bij iedere stap die ze zetten.

Om deze problemen te voorkomen zijn konijnenkappers/konijnentrimmers nodig! Samen maken de konijnenkappers zich sterk om goede voorlichting te geven aan verzorgers van (langharige) konijnen en proberen er alles aan te doen om konijnen gelukkig en gezond te houden.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.pd-konijnentrimmen.nl of www.kalumi.nl

Logo katten-en konijnensalon Kalumi

Logo PD Konijnentrimmers

Teddy dwerg konijn

Nederlands Hangoordwerg