Emma Weelink

Waarom wilde je een praktijkdag volgen?

Voor de opleiding tot kattentrimmer is het zo ontzettend waardevol om een professional aan het werk te zien, en onder begeleiding zelf ook handelingen te mogen uitvoeren. Dit was de reden waarom ik met Claudia in contact kwam. Al snel bleek dat wij dezelfde visie hebben wat de verzorging van katten betreft. 

Wat heeft het je opgeleverd?

De praktijkdag was enorm leerzaam. Claudia geeft rustig uitleg over de materialen die zij gebruikt en waarom, haar eigen ervaringen in het trimvak en handige kneepjes, ook in het zo laag mogelijk houden van het stressniveau bij de kat.

Je mag haar de oren van het hoofd vragen en op alles geeft zij duidelijk antwoord.

Ik heb op haar drie eigen katten mogen oefenen, zij waren een genot om mee te werken. Dit alles onder toeziend oog van Claudia, die tussendoor goede tips gaf hoe je iets nog makkelijker kan doen, of hoe je net iets comfortabeler een stuk gereedschap in de hand houdt. Zo leer je een heel stuk theorie direct in de praktijk, en dat blijft toch een stuk beter hangen! 

Wat vond je het meest waardevol?

Niet alleen het leren trimmen van haar katten was erg waardevol, maar ook Claudia’s eigen ervaringen met het opzetten van een eigen trimsalon en wat daar allemaal bij komt kijken. 

Ook hoe de trimwereld zelf werkt, en alles wat bij katten trimmen hoort. Dit was minstens zo waardevol als het oefenen op de katten zelf. Maar stiekem was het knuffelen met de katten ook erg leuk. 

Zou je Kalumi aanbevelen bij anderen?

Ik zou Kalumi zeker aanraden voor studenten die een trimopleiding voor katten volgen.

Niet alleen omdat Claudia een hartelijk en gezellig persoon is, ze is ook een bron van ervaring en kennis, en het docentschap zit in haar verankerd. Dat kon ik wel merken!

Daarnaast werkt zij met pure liefde en respect voor de kat, en dat werkt erg aanstekelijk. Ik ben erg blij dat ik deze ervaring op heb gedaan! 

Nienke de Jong

Waarom wilde je een praktijkdag volgen?

Voor mijn opleiding kattentrimmen moest ik praktijkdagen volgen.

Wat heeft het je opgeleverd?

De praktijkdagen bij Claudia hebben mij veel opgeleverd. Onder andere mijn diploma, maar door alle gesprekken met Claudia ook een veel beter beeld over hoe mijn bedrijf te runnen.

Wat vond je het meest waardevol?

Eén van de dingen die mij het meest is bijgebleven is dat Claudia mij de waarde van mijn diensten heeft laten inzien.

Zou je Kalumi aanbevelen aan anderen?

Iedereen die met katten of konijnen wil werken raad ik Kalumi van harte aan. Krijg je de kans daar een praktijkdag te volgen…. absoluut doen!!!

Ramona ter Huurne

Waarom wilde je een praktijkdag volgen?

Ik was bezig met de opleiding kattentrimmen en vond sommige hanteringstechnieken best wel heftig. Daarom was ik op zoek naar iemand die dat zonder deze technieken ook kan. Nu vind ik dingen heel snel zielig, maar dat is ook weer een leerproces voor mezelf.

Ik wilde graag feedback van een professional zodat ik mijzelf zo goed mogelijk kon ontwikkelen. Hier kwam mijn eigen zwakke punt ook weer om de hoek kijken: het te voorzichtig zijn.

Wat heeft het je opgeleverd?

De praktijkdag heeft mij heel veel info, kennis en professionele feedback opgeleverd waar ik zelf weer verder mee kan als trimster.

Wat vond je het meest waardevol?

Alles!

Zowel het stukje ondernemen, als bij jezelf blijven, als praktijkervaring mogen opdoen op een manier die bij mij past. Daarnaast dat Claudia nog steeds altijd klaarstaat wanneer ik ergens tegenaan loop en ik daardoor wat onzeker wordt.

Zou je Kalumi aanbevelen aan anderen?

Dikke JA!!

Claudia is altijd behulpzaam, denkt mee met collega’s, heeft nooit een oordeel over anderen en laat anderen in hun waarde ongeacht hun keuze of manier van werken. Ze deelt haar ervaringen. Verteld wat zij prettig vindt en waarom. Kortom: er valt veel te leren!