Hey TrimSter!

 

Ben jij klaar om te stralen?

 

Creëer jouw diervriendelijke droombedrijf, wordt Professioneel Sensitief TrimSter en ondernemer!

 

Privé vakopleiding & mentoring

Voor (toekomstige) katten- of konijnentrimsters
Duur: 12 maanden, flexibiliteit in data, in overleg
Diploma/certificaat: Ja, professioneel sensitief kattentrimster / professioneel sensitief konijnentrimster
Examen: Nee

 

Voor wie is deze vakopleiding & mentoring?

Je kunt deelnemen wanneer je nieuw bent in de trimwereld en professioneel trimster wil worden, maar ook wanneer je al een tijdje bezig bent en op zoek bent naar bijscholing / meer verdieping.

 

De opleiding/mentoring richt zich op professioneel sensitief trimmen en ook op mindset en ondernemen. Je kiest hierin voor de richting kat of konijn.

 

Wil jij het vak van trimster onder de knie krijgen of ben je al een tijdje bezig als trimster en heb jij meer behoefte aan mentoring? Door de 1-op-1 mentoring is er ruimte om het op te pakken vanaf het niveau waar jij nu bent.

 

 

 

 

Zoals ik in de video hierboven vertel, heb ik de afgelopen jaren niet stilgezeten.

 

Ik heb minstens 20.000,00 😲 ja, echt waar 😇 uitgegeven aan opleidingen, trainingen en programma’s. Het was het geld meer dan waard, want ik heb daardoor van de allerbesten ontzettend veel geleerd.

 

In mijn werk als trimster gebruik ik nog dagelijks deze kennis. Inmiddels wel met mijn eigen – sensitieve – sausje erover

 

Voor mij was het al snel duidelijk dat welzijn bij mij altijd op nummer 1 staat dus ik vond het belangrijk om naast de vachtverzorging ook zoveel mogelijk te weten over welzijn, gedrag en gezondheid. Na de vakopleidingen tot trimster ben ik dus verder gaan leren.

 

Zo heb ik opleidingen tot gedragsdeskundige afgerond en door te werken als praktijkondersteuner bij een kat- en konijnkundige dierenartsenpraktijk heb ik veel extra medische kennis opgedaan.

 

Verder volgde ik meer cursussen, workshops e.d. dan ik kan opnoemen. Van stressreductie tot probleemgedrag tot voeding tot ttouch tot pijnscores tot ontlasting tot towel wrap techniques tot huidproblemen tot verrijking tot vakdagen voor katten- en konijnentrimmers en ga zo maar door.

 

Mijn kennis deel ik natuurlijk met jou in de opleiding tot Professioneel Sensitief TrimSter.

 

 

Maar weet je wanneer het voor mij nog vele malen leuker werd?

 

Dat was toen ik programma’s en coaching ging volgen van professionals op het gebied van marketing, mindset en succesvol en intuïtief ondernemen.

 

Tot dan toe was ik nooit zo bezig geweest met ondernemer zijn. Mijn focus lag op hoe ik het beste een kat of konijn kan trimmen. Hoe behandel je vachtvriendelijk, vachtsparend, zo stressvrij mogelijk? Hoe ervaart een dier het? Wat zijn de beste materialen? De focus lag voornamelijk op het trimster zijn. Bezig met de handelingen die je doet, hoe je die doet en de resultaten daarvan. Dat vond ik het belangrijkste.

 

Ondernemen associeerde ik met heel zakelijk, hard en commercieel zijn. Dat wilde ik niet, want zo ben ik niet. En dat hoeft gelukkig ook helemaal niet.

 

Ik leerde om anders te denken en toen kwam ik erachter dat je juist nóg beter kan worden en mensen en dieren nóg beter kan helpen als je wel aandacht hebt voor ondernemen. Dus niet alleen voor wat je inhoudelijk doet, maar bijvoorbeeld ook wat je uitstraalt en wat je communiceert naar buiten toe.

 

Juist door jezelf te zijn en daar je kracht van te maken. Dat maakte het allemaal ineens zoveel makkelijker en leuker! Als ik dat toch eerder had geweten…

 

En daarom zitten er in de opleiding tot Sensitief TrimSter meerdere mindchangers die ondernemen ook voor jou leuk en makkelijk gaan maken.

 

Ik geef je tools waardoor je

 

  • ontdekt wat jouw unieke kracht is als trimster
  • een duurzame en stabiele business kunt creëren
  • zelfvertrouwen omhoog schiet
  • makkelijk nog meer waarde creëert voor je klanten

En als je wil sparren of het even niet meer weet dan zijn er de 1-op-1 coach calls waarin ik met je meekijk en meedenk.

 

 

Je hoeft het dus niet alleen te doen

 

Ik kan niet wachten om deze gouden combinatie van kennis, ervaring en inzichten met jou te delen zodat jij eruit kunt halen wat jij wil en nodig hebt zonder dat jij duizenden euro’s hoeft uit te geven.

 

Naast het geld dat ik heb geïnvesteerd, heb ik er ook nog eens jaren over gedaan. Iets dat totaal niet erg is, maar voor jou zal het anders zijn, want dit gaat jou veel sneller enorm veel opleveren en verder brengen.

 

Er is ruimte voor wat jij wil in je eigen tempo. Zonder al teveel druk. Daarom heb ik ook gekozen voor een jaarprogramma en omdat je ook na dit jaar lifetime toegang hebt tot de leeromgeving kun je er altijd op terugvallen.

 

 

Wat zeggen anderen?

 

Deze opleiding is gloednieuw, maar ik bied al veel langer 1-op-1 praktijkdagen aan voor trimsters.
 

Onder andere Emma, Nienke en Ramona hebben één of meerdere dagen met mij gewerkt en dit is wat ze te zeggen hebben…
 

Emma Weelink

Ontzettend waardevol

Als kattentrimmer in opleiding is het zo ontzettend waardevol om een professional aan het werk te zien, en onder begeleiding zelf ook handelingen te mogen uitvoeren. Dit was de reden waarom ik met Claudia in contact kwam. Al snel bleek dat wij dezelfde visie hebben wat de verzorging van katten betreft.

De praktijk was enorm leerzaam. Claudia geeft rustig uitleg over de materialen die zij gebruikt en waarom, haar eigen ervaringen in het trimvak en handige kneepjes, ook in het zo laag mogelijk houden van het stressniveau bij de kat. Je mag haar de vragen van haar oren afvragen, en op alles geeft zij duidelijk antwoord.

Ik heb op haar drie eigen katten mogen oefenen, zij waren een genot om mee te werken. Dit alles onder toeziend oog van Claudia, die tussendoor goede tips gaf hoe je iets nog makkelijker kan doen, of hoe je net iets comfortabeler een stuk gereedschap in de hand houdt. Zo leer je een heel stuk theorie direct in de praktijk, en dat blijft toch een stuk beter hangen!

Niet alleen het leren trimmen van haar katten was erg waardevol, maar ook Claudia’s eigen ervaringen met het opzetten van een eigen trimsalon en wat daar allemaal bij komt kijken.

Ook hoe de trimwereld zelf werkt, en alles wat bij katten trimmen hoort. Dit was minstens zo waardevol als het oefenen op de katten zelf. Maar stiekem was het knuffelen met de katten ook erg leuk.

Ik zou Kalumi zeker aanraden voor studenten die een trimopleiding voor katten volgen. Niet alleen omdat Claudia een hartelijk en gezellig persoon is, ze is ook een bron van ervaring en kennis, en het docentschap zit in haar verankerd. Dat kon ik wel merken! Daarnaast werkt zij met pure liefde en respect voor de kat, en dat werkt erg aanstekelijk. Ik ben erg blij dat ik deze ervaring op heb gedaan!

Nienke de Jong

Purrrfect

Absoluut doen!!!

De praktijkdagen hebben mij veel opgeleverd als trimster en door alle gesprekken met Claudia heb ik ook een veel beter beeld over hoe mijn bedrijf te runnen. Eén van de dingen die mij het meest is bij gebleven, is dat Claudia mij de waarde van mijn diensten heeft laten inzien. Iedereen die met katten of konijnen wil werken raad ik Kalumi van harte aan. Heb je de kans om daar praktijk te volgen… absoluut doen!!!

Ramona ter Huurne

Furrrst

Beveel ik Claudia aan? Dikke JA!!

Ik was bezig met een opleiding kattentrimmen en vond sommige hanteringstechnieken best wel heftig. Daarom was ik op zoek naar iemand die dat zonder deze technieken ook kan. Ik wilde graag voor mezelf feedback van een professional, zodat ik mijzelf zo goed mogelijk kon ontwikkelen. Komt mijn eigen zwaktepunt ook weer om de hoek kijken, het te voorzichtig zijn.

De praktijk bij Claudia heeft mij veel veel info en kennis opgeleverd en professionele feedback waar ik zelf weer verder mee kan als trimster. Ik vond alles waardevol. Zowel stukje ondernemen, als bij jezelf blijven, als praktijkervaring mogen opdoen, op een manier die bij mij past. Dat je altijd klaarstaat, wanneer ik ergens tegenaan loop en ik wat onzeker word.

Beveel ik Claudia aan? Dikke JA!!

Altijd behulpzaam, denkt mee met collega’s, nooit een oordeel en anderen laat je in hun waarde ongeacht hun keuze of manier van werken. Deelt je eigen ervaringen en wat jij prettig vindt en waarom. Kortom er valt veel te leren!

 

Leeromgeving
De online leeromgeving wordt door het jaar heen aangevuld met video, audio, tekst en printables.

Je houdt lifetime toegang zodat je ook na de opleiding nog terug kunt kijken.

Topics in de leeromgeving zijn bijvoorbeeld
Vacht en huid
Materialen en technieken
Reduceren van stress
Benaderen en hanteren
Rassen
Welzijn
Gezondheid
Gedrag
Mindset
Ondernemen
Praktische tools

Praktijk
Er worden in overleg minimaal 5 praktijkmomenten gepland. Praktijkmomenten zullen online en in Zwolle plaatsvinden.

Coach calls
Iedere 2 maanden plannen we een coach call in. Hierin bespreken we hoe ver je bent, of je ergens tegenaan loopt en waarmee ik je kan ondersteunen.

Diploma
Indien je na 12 maanden alle competenties met goed gevolg hebt afgevinkt, ontvang je het diploma Professioneel Sensitief Trimster.
Je kunt starten vanaf 1 juni 2023.
De kosten zijn tijdelijk niet 97 euro, maar 67 euro* per maand. Dit omdat nog niet alles direct online staat en de komende tijd wordt aangevuld.

De prijs zal naarmate de leeromgeving zich vult omhoog gaan.

Nadat je je definitief hebt aangemeld, ga je een betalingsverplichting aan voor de duur van 11 maanden.

De eerste betaling betreft 2 maanden vooruit. Daarna betaal je 10 maanden het maandbedrag.

Voorbeeld
Je meld je in januari aan om in februari te beginnen, dan is het betaalschema als volgt:

MaandBetaling
JanuariAanmelding2 x 67
FebruariStart opleiding eerste dag van de maand67
Maart67
April67
Mei67
Juni67
Juli67
Augustus67
September67
Oktober67
NovemberLaatste betaling67
December-
JanuariEinde opleiding laatste dag van de maand-

Nee, de opleiding duurt 12 aaneengesloten maanden. In deze maanden is het belangrijk om consequent de theorie tot je te nemen en consequent te oefenen in de praktijk zodat je aantoonbaar stappen maakt en uiteindelijk bekwaam genoeg bent om je diploma in ontvangst te nemen.

Wel kun je binnen deze 12 maanden je eigen tempo bepalen. In die zin kun je dus wel opschorten. Stel dat je 2 maanden lang geen tijd hebt, dan kun je ervoor kiezen om alle theorie en praktijk in de overige 10 maanden tot je te nemen.

Heb je langer de tijd nodig dan 12 maanden dan kun je aansluitend, tegen bijbetaling, verlenging aanvragen.
Er wordt gebruik gemaakt van een competentielijst. Gedurende het jaar dien je deze competenties te behalen.

Competentie is een reeks kennis, capaciteiten, vaardigheden, ervaringen en gedragingen die leiden tot effectieve prestaties in de activiteiten van een individu.


Na aanmelding ontvang je een overzicht van de benodigde competenties en informatie over hoe je deze kunt laten afvinken.
Nee, je zult je wel echt moeten inzetten om de benodigde competenties te behalen. Indien deze niet allemaal behaald worden, ontvang je na 12 maanden niet je diploma.

Wel kun je dan doorgaan, tegen extra betaling, om zo alsnog je competenties - en dus je diploma - te behalen.
Jazeker! Omdat het een privéopleiding / mentoring is, kun je het zien als verdieping, bijscholing.

Het jaarprogramma richt zich op veel meer dan alleen het professioneel verzorgen van de vacht. Omdat het een 1-op-1 traject is, kunnen we het naar jou behoefte inrichten

Natuurlijk krijg jij alles mee van sensitief trimmen, maar wil je als ondernemer duurzame en goede stappen zetten dan begeleid ik je daar ook bij.

Er komt enorm veel aan bod: storytelling, mindset, prijsbepaling, klantcontact, social media, grafisch design, branding en nog veel meer.
Nee, dat is geen onderdeel van de opleiding.

Je dient wel op de praktijkmomenten in Zwolle aanwezig te zijn. Deze worden in overleg met jou gepland.

Je mag daarnaast natuurlijk wel op eigen initiatief trimsalons benaderen of je - al dan niet tegen betaling - een dag(deel) mag meelopen om zo meer ervaring op te doen, maar dit is geen verplichting.
Dit ligt er een beetje aan of je katten of konijnen gaat trimmen. Veel materialen zijn hetzelfde en kunnen voor beide gebruikt worden. Jij bepaald zelf welke materialen je aanschaft.

In de leeromgeving wordt er dieper ingegaan op de verschillende materialen, wat je in de basis nodig hebt en bij welke groothandels of webshops je kunt bestellen.
Ik heb een andere vraag

Plan kosteloos en vrijblijvend een gesprek met mij in. Ik hoor graag jouw verhaal en alle vragen die je hebt, kun je aan mij stellen.