Ervaringen

Ervaringen van klanten

Je eigen ervaring over Kalumi delen?
Dat kan via Facebook, Google en/of het schrijven van een testimonial voor deze pagina. Alvast bedankt!

Facebook Kalumi Zwolle Google Kalumi Zwolle

Arjanne S.

Claudia is een ervaren en een vakkundige trimster. Ze weet veel en geeft advies mee voor thuis. Ik kan haar van harte aanbevelen en mijn kat ook.

Madelein

Claudia heeft mijn teddy dwergkonijnen nu al meerdere malen getrimd. Met name mijn rammelaar vindt het vreselijk om door mij geborsteld te worden, hij bijt en gromt. Ook heeft hij vaak last van klitten en vilt. Dankzij Claudia is hij toch iedere keer weer verlost van die slechte vacht! Wat ik heel fijn vind is dat ze alles goed uitlegt en handige tips geeft voor als ik mijn konijnen zelf borstel. Ze is geduldig, vriendelijk en weet wat ze doet. Top trimster en ik kom zeker met mijn teddy’s terug!

Verena

Je bent echt een topper Claudia! Meeeeeeega bedankt ❤❤❤

Greet

Heel erg bedankt voor het trimmen van Joris! Ik ben blij dat ie is verlost van zo’n pluk haar. Bedankt voor je rustige en geduldige aanpak. Heel prettig!

Desiree Groenewold

Mijn nijntjes vakkundig laten trimmen door Claudia. Met deze hitte is dat echt wel heel welkom. Ze zijn er duidelijk blij mee al was het wel even afzien voor ze en voor haar met die warmte. Claudia kan ik echt aanbevelen.

Gerlinda Mondria

Hallo Claudia, top hoe het gisteren met Summer gegaan is. Je hebt haar keurig geschoren en behouden wat er behouden kon worden. Ook de dierenarts niets dan lof. Alle contacten zijn prima geweest. Fijn dat er zo’n uitgebreide uitleg was. Ook hoe ze het aangepakt hebben dat Summer bang was voor dat infuus. Daar kunnen andere dierenklinieken een voorbeeld aan nemen.

Sanne

Mijn konijn reageert veel fijner op de zwijnenharen borstel dan op de andere borstels die ik heb.

Milou

Evy ziet er echt super netjes uit na de knipbeurt! Echt complimenten!

Elaine Janssen-Veenhuis

Kundig, vriendelijk en flexibel 🙂

Zuzanna Karwot

Super💕💕💕

Henrieke Groenewold

Kundig diervriendelijk rustig vriendelijk en schoon. Onze kat is nog nooit zo relaxed teruggekomen.

Kim

This morning humom and I went to @kalumizwolle to get me brushed and remove soms mats. Claudia was really nice to me but I still was not happy at all. No one can touch my floof Humom. As a treat humom openend my carrier to inspect the car.

Merel

Thuis lukt het borstelen en plukken niet goed. Geen goede plek en teveel gestress. Bij jou waren mijn konijnen wel erg relaxt en vandaar dat dit mijn voorkeur heeft. Ieder zo z’n kwaliteiten hè?

Caroline Boxem

Claudia, ik ben meer dan tevreden over het trimmen van ons konijntje! Je bent niet alleen ontzettend lief voor hem geweest (geen bibberend maar volledig relaxed konijn bij jou op tafel), je werkt rustig, secuur en hebt daarnaast zoveel kennis dat ik ook een heleboel heb opgestoken van je. Dank daarvoor en ik kom zeker terug!

Aranka Haverkamp

Voor het eerst bij Kalumi geweest en ben heel positief! Onze kat was nog nooit bij een trimmer geweest en Claudia had ontzettend veel geduld en heeft haar met zorg behandeld! Ze neemt alle tijd voor jou en je kat en werkt netjes en kundig! Ik kom zeker terug.

Marc en Melanie

Hey, hey, hij ziet er geweldig uit!! Super blij mee!!

Super bedankt voor het trimmen (had Ocho kaal terug verwacht 😂 )

 
Je eigen ervaring over Kalumi delen?
Dat kan via Facebook, Google en/of het schrijven van een testimonial voor deze pagina. Alvast bedankt!

Facebook Kalumi Zwolle Google Kalumi Zwolle

 

Fotoalbum

Enkele foto’s van getrimde katten, konijnen en cavia’s

 

Nani

Van geplukte kip naar blije kat
Het verhaal van Nani de RagaMuffin

Hoe het begon

Begin 2017 zag ik Nani voor het eerst op mijn trimtafel. Ze had last van klitten en aan de lange haren bleef wel eens wat ontlasting hangen en dan raakte ze in paniek.

Hoewel Nani heel lief was zolang je niets deed, was het niet zo makkelijk om haar te behandelen. Op dit moment heeft ze een gouden mandje, maar dat is helaas niet altijd zo geweest en mede door haar verleden liet ze niet veel toe.

In die tijd werkte ik nog niet samen met een dierenarts dus ik had niet de optie om haar onder narcose te scheren. Ik verwees daarom door naar “een dierenarts”.

Inmiddels werkt Kalumi samen met Dierenkliniek Schellerlanden, lees hier meer.

Sinds maart 2017 werk ik samen met Dierenkliniek Schellerlanden in Zwolle-Zuid.

Elke week is er de mogelijkheid om naar de praktijk te komen voor een behandeling van uw kat, konijn of cavia door mij.

Dit kan een vachtcontrole of onderhoudsbehandeling zijn, maar ook een behandeling onder narcose. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met mij of de dierenkliniek.

Kijk eventueel ook in het menu onder het kopje “Trimbehandelingen” voor uitgebreide informatie.

[collapse]

Enige tijd later

De eigenaresse nam toch weer contact met mij op om advies te vragen over de vachtverzorging. Nani was inmiddels geschoren, maar zodra de vacht weer op een bepaalde lengte was, kwamen er klitten in. Door het lange haar bleef er ook weer geregeld wat ontlasting aan de kont hangen waardoor Nani in paniek raakte. Het weghalen ervan liet ze nog steeds niet goed toe.

Ik heb wat tips gegeven en daarna hoorde ik een tijdje niets.

Stress!

In februari 2018 kreeg ik een verontrustend berichtje van de eigenaresse. Het scheren onder narcose bleek inmiddels elke 2 tot 3 maanden nodig en dat is wel erg vaak. Na de laatste scheerbeurt herkende Sammie, de andere kat des huizes, Nani niet meer. De keren ervoor was dit geen probleem geweest, maar dit keer was het helemaal mis.

Sammie ging blazen en grommen naar Nani en ook tegen haar personeel was ze niet zo vriendelijk meer. Ze ging zich verstoppen in de slaapkamer en at, dronk en poepte niet. Uiteindelijk ging ook Nani blazen en was de stress compleet.

De eigenaresse vroeg mij of ik wist wat ze konden doen om dit weer goed te krijgen.

Ik heb advies gegeven en tevens contact opgenomen met kattengedragstherapeut Christina Kremer van Rose Mallow. Ik heb haar het verhaal voorgelegd en het advies wat zij gaf doorgegeven aan de eigenaren van Nani en Sammie. Indien het niet snel beter zou gaan dan kon zij verder helpen via een telefonisch consult en/of een huisbezoek.

Gelukkig was dat niet nodig omdat het tussen de dames na een paar dagen weer dikke mik was.

Helaas had de stress wel het e.e.a. getriggerd bij Nani waardoor ze naar de dierenarts moest. Inmiddels waren de eigenaren van dierenarts gewisseld en overgestapt naar Dierenkliniek Schellerlanden. Daar is ze onderzocht en op controle geweest. Ze bleek een flinke blaasontsteking te hebben en in de urine zat ook gruis. Met speciaal voer is dat nu weer onder controle.

Geplukte kip

Hoewel de rust tussen de katten was wedergekeerd, maakte ik me wel zorgen over de vacht van Nani.

Ten eerste omdat ze wel erg vaak, elke 2 tot 3 maanden, onder narcose geschoren moest worden en ten tweede de manier waarop dit gebeurde.

Dat ze er als een geplukte kip uitzag, is op zich nog tot daaraan toe. Netjes scheren is iets waar dierenartsen en assistenten zich niet mee bezig (hoeven te) houden, maar ze hadden ook de hele staart geschoren. Ik schrok ervan.

Lees hier waarom de staart van een kat nooit helemaal geschoren moet worden.

Het topje van de staart is zonder bescherming heel kwetsbaar en kan snel kapot gaan.

Ook kan een kale staart tot gevolg hebben dat een kat zijn/haar eigen staart niet meer als zodanig herkent wat tot gedragsproblemen kan leiden.

Kattentrimmers weten dit en zullen een staart hooguit scheren wanneer het echt niet anders kan, maar altijd een pluimpje op het uiteinde laten zitten.

[collapse]

Lees hier waar u bij stil moet staan voordat u een kat onder narcose laat scheren.

Bij de dierenarts waar Nani is geschoren zijn veel risico’s genomen

1. Er is gekozen voor een standaard narcose

De reden dat ik zeker weet dat er gekozen is voor een standaard narcose is omdat de prijs die voor deze behandeling betaald is zeer, maar dan ook zeer laag is. Namelijk 30 euro.

Een standaard narcose toedienen bij een kat die wat mankeert (bijvoorbeeld een hartruis), is een risico. Daarom is een onderzoek vooraf heel belangrijk, maar er zijn dierenartsen die altijd de standaard narcose gebruiken en een kat dus niet van tevoren nakijken.

De prijs kan hierdoor lager gehouden worden dan bij dierenartsen die wél investeren in apparatuur en andere narcose middelen.

2. Er is onvoldoende rekening gehouden met het welzijn van de kat

Doordat de dierenarts of een assistentezelf is gaan scheren, hebben ze onvoldoende rekening gehouden met het welzijn van de kat.

Kattentrimmen is een vak en vergt specifieke kennis, ervaring en inzicht.

Daar ontbrak het hier aan. Nani is (denk ik, gezien het resultaat) zo snel mogelijk geschoren zonder verder ergens bij na te denken. Op zich ook wel logisch voor 30 euro. Wanneer je zo weinig vraagt, leg je er als ondernemer eerder geld op toe dan dat je er aan verdiend.

Nani heeft het risico gelopen op verwondingen aan de staart omdat deze helemaal geschoren werd en dus erg kwetsbaar was en het had er ook toe kunnen leiden dat ze haar eigen staart niet meer als zodanig herkende met gedragsproblemen tot gevolg. Gelukkig is dit niet gebeurd, want dat had veel ellende opgeleverd en ook veel geld gekost.

Kalumi en Dierenkliniek Schellerlanden werken niet voor niets samen. We vullen elkaar aan in de kennis en ervaring die we hebben.

Er hangt een hoger prijskaartje aan, maar hiervoor krijg je wel het beste van twee werelden. Het onder narcose brengen van een kat is nooit helemaal zonder risico, maar wij doen er alles aan om het zo veilig mogelijk te laten verlopen èn er is nazorg.

Ter vergelijking hieronder in het kort onze werkwijze. De behandeling en prijs is inclusief:

  • Een consult vooraf bij de dierenarts zodat de juiste narcose bepaald kan worden
  • Scheren onder narcose door mij als kattentrimmer onder aanwezigheid van de dierenarts en assistentes
  • Een vachtcontrole bij mij na 6 weken ter ondersteuning van de vachtverzorging

 

Uitgebreide informatie over het scheren onder narcose door Kalumi / Dierenkliniek Schellerlanden kunt u vinden op deze pagina: Trimbehandeling met of zonder narcose?

[collapse]

Behandeltraject

In overleg met de eigenaren zijn we samen gaan bedenken hoe we Nani vanaf nu het beste konden helpen zonder haar steeds onder narcose te hoeven brengen.

De eigenaren hadden al aangegeven dat Nani veel beter in haar vel zit wanneer de vacht korter is. Zodra het een bepaalde lengte krijgt, is ze veel minder actief en vindt ze borstelen steeds vervelender waardoor klitten weer sneller de kans krijgen.

In het belang van Nani besloten we daarom om haar vacht niet meer de maximale lengte te laten krijgen. Op die manier is bij haar de kans op vachtproblemen, zoals klitten, kleiner, maar ook voor het welzijn van Nani is het beter. Zij voelt zich duidelijk prettiger met een kortere vacht. Ze verzorgd de vacht dan beter, beweegt makkelijker en speelt veel meer.

Zes weken na het scheren hebben we de eerste behandeling gepland. Eigenlijk was het meer een training om te kijken hoe Nani zou reageren wanneer er geen vachtproblemen waren en om te bepalen hoe we e.e.a. moesten aanpakken. Er was al wel wat haar terug gegroeid, maar nog niet zo heel veel. Hierdoor kon ik ongedwongen en zonder ongemak voor Nani gaan borstelen. Alleen bij de kont vond ze het niet zo leuk, maar ik kon er wel bij. Al met al ging het dus heel goed en was het een overwegend positieve ervaring voor Nani. Dat was de bedoeling!

Ik moet er wel bijzeggen dat ze sinds de eerste keer dat ik haar zag veel relaxter was geworden. Met dank aan haar eigenaren. Zij hebben met geduld en liefde Nani helemaal laten opbloeien.

Weer zes weken later planden we de tweede afspraak. De vacht was nu weer een stukje langer en Nani liet het borstelen weer heel goed toe.

Vier weken na de tweede afspraak was de vacht toe aan de eerste knipbeurt om ervoor te zorgen dat Nani zich prettig bleef voelen. Met af en toe een kleine pauze tussendoor verliep ook dat vrijwel vlekkeloos. Het enige dat Nani ècht niet leuk blijft vinden is het getut aan haar achterkant. Ze laat het een soort van toe, maar niet van harte. Gelukkig hoef ik er nu maar even bij omdat de vacht daar verder vrij is van problemen en er dus alleen een stukje af geknipt moet worden. Dat is voor Nani ook nog wel te overzien.

Blije kat

Sindsdien knip ik haar elke 5 tot 6 weken. De ene keer moet er vooral een stukje van de achterkant af en de andere keer knip ik haar lijfje.

We hebben het juiste ritme gevonden en Nani is, in elk geval voor wat betreft haar vacht, voor altijd een blije kat!

Dit verhaal is uiteraard met toestemming van de eigenaren van Nani en Sammie gepubliceerd. Dank daarvoor!