Liefdevolle en zeer kundige kattenoppas. Christina komt aan huis in Zwolle en omstreken. http://www.rosemallow.nl

Van je hobby een succes maken, dat is het mooiste wat mij is overkomen.

Opgegroeid van huis uit met katten, een schildpad, cavia’s, vissen (zowel binnen als buiten) en later samen met mijn partner hebben we naast de htk-kat onze eerste raskat (Somali) aangeschaft. Nu vele jaar later lopen bij ons thuis 4 Abessijnen rond met hun eigen bekende mooie en uitdagende / veeleisende karakter. Onze lieve Somali Sascha is bijna 20 jaar geworden. In juni 2009 kwam onze lieve Bessy (Abessijn) erbij, met haar zijn we een Cattery (Rose Mallow) begonnen waar ik veel leerde over de socialisatieperiode(s) en bijkomende verzorging van katten.

In oktober 2013 ben ik gestart met mijn Kattenoppas Rose Mallow. Een kattenoppas aan huis, waar ik de katten in hun eigen vertrouwde omgeving liefdevol verzorg. Inmiddels ben ik drie jaar verder en het heeft me prettig verbaasd dat er zoveel baasjes zijn die het welzijn van hun katten hoog op hun lijstje hebben staan. Naast hun hapje en drankje krijgen de katten alle aandacht tijdens het oppassen die ze nodig zijn. Iedere kat heeft zo zijn eigen ritueel en laten me daar graag aan deelnemen, sommige katten kijken liever even de kat uit de boom :). Zoveel verschillende katten met ieder hun eigen karakter, dat maakt het oppassen leuk en soms een uitdaging.

Ik kijk dan ook met veel plezier terug op de afgelopen jaren. Het heeft ervoor gezorgd dat ik meer wilde betekenen voor katten waarvan ik zag en hoorde tijdens het kennismakingsgesprek dat zij problemen hadden / hebben. Tijdens het oppassen kwam ik erachter dat sommige problemen goed waren op te lossen. Één van mijn oppaskatjes had de hebbelijkheid dat hij nog wel eens wilde bijten. Gelukkig mocht ik ook op hem passen en het gedrag van dichtbij meemaken. Dat was niet altijd even fijn, maar met veel geduld en aandacht voor de kat zijn we nu dikke maatjes. Het resultaat is dat ik ‘m nu mag verwelkomen door hem te knuffelen en te aaien, een mooier geschenk had hij me niet kunnen geven. Van de baasjes kreeg ik later te horen dat hij een stuk rustiger is geworden en niet meer bijt. Kat blij, eigenaren blij en Kattenoppas blij.

Door het gedrag van deze katten wilde ik me verdiepen in het gedrag van deze mooie dieren, waarom was die ene kat onzindelijk en waarom beet die andere kat de eigenaren en de mensen die daar op bezoek kwamen. Dat intrigeerde mij. In januari 2015 ben ik dan ook gestart met de opleiding Gedragstherapeut voor Katten bij de Tinley Academie. Deze opleiding heb ik met goed gevolg afgerond. Vanaf januari 2018 ben ik gediplomeerd gedragsdeskundige voor katten.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek,

Christina Kremer