Spoed

Spoedzorg

Soms kan een vachtbehandeling eigenlijk niet wachten. Het kan echter voorkomen dat er een wachttijd is bij Kalumi.

Om een dier toch snel te kunnen helpen, bied ik daarom de mogelijkheid om met spoed een afspraak te maken. Je kunt dan gegarandeerd binnen enkele dagen terecht. Ook in het weekend. Ik stel hiervoor andere werkzaamheden uit of lever vrije tijd in. Daarom geldt er een toeslag voor spoedzorg. Zie prijsindicaties.

Wanneer maak je een spoedafspraak?

Als er op korte termijn geen reguliere plek beschikbaar is, raad ik in onderstaande gevallen spoedzorg aan.

 

  • Bij ernstige vervilting of extreem veel klitten en knopen op een groot deel van het lichaam. Je dier ervaart veel ongemak en pijn en het is onverantwoord om je dier langer te kwellen. Het welzijn is al sterk verminderd en er zijn gezondheidsrisico’s.
  • Bij vervilting, klitten en knopen op de kont, onder de staart e.d. Zeker bij konijnen kan dit vrij snel ernstige gevolgen hebben. Het kan leiden tot verstopping en ze kunnen niet altijd meer bij de blindedarmkeutel.
  • Bij vervuiling van de vacht door ontlasting/urine. Dit kan snel leiden tot ernstige gezondheidsproblemen met in het ergste geval een fatale afloop (denk aan myiasis).

 

Mijn dier heeft geen spoedzorg nodig, maar ik wil wel z.s.m. een afspraak.

Wil je gewoon zo snel mogelijk terecht, maar is er op korte termijn geen reguliere plek beschikbaar? Ook dan kan ik extra tijd voor je vrij maken tegen spoedtarief.