Direct met spoed een afspraak maken?

 

Stel jezelf de volgende 6 vragen en geef eerlijk antwoord:

 

 1. Zijn de poten van je dier aan de onderkant schoon en droog?
 2. Is de vacht onder de staart schoon en droog?
 3. Is de vacht onder de bek schoon en droog?
 4. Is de vacht rondom de ogen schoon en droog?
 5. Ruikt de vacht van je dier oké? Niet naar urine of poep?
 6. Kun je voor minimaal 75% van het lichaam met je vingers tot op de huid komen van je dier? Check alles; kop, nek, borst, oksels, buik, flanken, liezen, rug, poten, onder de staart.

 

Indien je op 1 of meer vragen “NEE” moet antwoorden OF wanneer je twijfelt, dan raad ik je zeker aan om verder te lezen. Je dier heeft dan sowieso op korte termijn hulp nodig.

 

Wanneer is onmiddellijke actie vereist?

 

In onderstaande gevallen raad ik spoedzorg aan omdat naast het welzijn dat al is aangetast ook de gezondheid ernstig gevaar loopt.

 

 • Bij ernstige vervilting of extreem veel klitten en knopen op een groot deel van het lichaam. De noodzakelijke vachtverzorging is al te lang uitgesteld en je dier ervaart veel ongemak en pijn bij iedere beweging. Het welzijn is al sterk verminderd en er zijn gezondheidsrisico’s doordat bijvoorbeeld de huid verstikt is. Door de irritatie kan bijvoorbeeld de huid kapot zijn en gaan ontsteken, maar er is ook kans dat parasieten het een mooie plek vinden om zich te verschuilen of eitjes te leggen.
 • Bij vervilting, klitten en knopen op de kont, onder de staart e.d. Zeker bij konijnen kan dit vrij snel ernstige gevolgen hebben. Zo kan dit makkelijk leiden tot verstopping en kunnen ze niet altijd meer bij de blindedarmkeutel die ze iedere dag nodig hebben om gezond te blijven.
 • Bij vieze of natte poten of harde stukken (klitten/vilt/poep) onder de poten bij konijnen Ik zie heel veel gevallen van (beginnende) pododermatitis bij konijnen. Dit is een ontsteking in de huid en begint meestal met een kaal plekje onder de achterpoten (niet altijd direct te zien door vuil e.d.). Indien dit niet behandeld wordt, kan het zeer ernstige en chronische gevolgen hebben.
 • Bij vervuiling van de vacht door ontlasting/urine. Bij katten scheer ik dit zoveel mogelijk weg i.p.v. te wassen zodat zij zo snel mogelijk en met zo weinig mogelijk extra stress worden geholpen. Bij konijnen kan vervuiling snel leiden tot ernstige gezondheidsproblemen met in het ergste geval een fatale afloop (denk aan myiasis).

 

Heeft je dier met spoed een trimbehandeling nodig?

 

Stuur mij dan via het formulier hieronder of via WhatsApp een bericht en vermeld in de eerste zin meteen dat je een spoedafspraak wil maken.

 

Ik maak dan zo snel mogelijk tijd voor je vrij. Ook als ik hiervoor werkzaamheden moet verplaatsen of vrije tijd moet inleveren. Meestal lukt dit binnen 24 uur. Je kunt dus altijd snel terecht. Ook doordeweeks buiten openingstijden en op zaterdag of zondag.

 

Voor een spoedbehandeling geldt een ander tarief dan voor een reguliere behandeling. Kijk voor de meest actuele prijzen op de pagina Tarieven.

 

Stuur een bericht via WhatsApp

 
   

  Informatie over het soort dier, naam van je dier, ras, leeftijd, gezondheid etc. wordt gewaardeerd.   

  Mijn dier heeft geen spoedzorg nodig, maar ik wil wel z.s.m. een afspraak

   

  Wil je gewoon zo snel mogelijk terecht, maar is er op korte termijn geen reguliere plek beschikbaar of heb je een voorkeur voor het weekend? Ook dan kan ik tijd voor je vrij maken tegen spoedtarief.