Spoed

Spoedzorg

Soms kan een vachtbehandeling eigenlijk niet wachten of wil je zelf graag meteen aan de beurt zijn. Het kan echter voorkomen dat er een wachttijd is bij Kalumi.

Om een dier toch snel te kunnen helpen, bied ik daarom de mogelijkheid om met spoed een afspraak te maken. Je kunt dan gegarandeerd binnen 1 tot 2 dagen terecht. Ook in het weekend.

Ik stel hiervoor andere werkzaamheden uit of lever vrije tijd in. Daarom geldt er een toeslag voor spoedzorg. Zie prijsindicaties.

Vaste klanten (VK)

Geen dubbele tarief voor vaste klanten. Maak je altijd direct een nieuwe afspraak en heeft je dier een keer met spoed hulp nodig? Dan maak ik tijd voor jullie zonder toeslag te rekenen.

Wanneer maak je een spoedafspraak?

In onderstaande gevallen raad ik spoedzorg aan.

 

  • Bij ernstige vervilting of extreem veel klitten en knopen op een groot deel van het lichaam. Je dier ervaart veel ongemak en pijn bij iedere stap. Het welzijn is al sterk verminderd en er zijn gezondheidsrisico’s doordat bijvoorbeeld de huid verstikt is.
  • Bij vervilting, klitten en knopen op de kont, onder de staart e.d. Zeker bij konijnen kan dit vrij snel ernstige gevolgen hebben. Het kan leiden tot verstopping en ze kunnen niet altijd meer bij de blindedarmkeutel.
  • Bij vieze of natte poten of harde stukken (klitten/vilt/poep) onder de poten bij konijnen Ik zie heel veel gevallen van (beginnende) pododermatitis bij konijnen. Dit is een ontsteking in de huid en begint meestal met een kaal plekje onder de achterpoten (niet altijd direct te zien door vuil e.d.). Indien dit niet behandeld wordt, kan het zeer ernstige gevolgen hebben.
  • Bij vervuiling van de vacht door ontlasting/urine. Bij katten scheer ik dit zoveel mogelijk weg i.p.v. te wassen zodat zij zo snel mogelijk en met zo weinig mogelijk extra stress worden geholpen. Bij konijnen kan vervuiling snel leiden tot ernstige gezondheidsproblemen met in het ergste geval een fatale afloop (denk aan myiasis).

 

Mijn dier heeft geen spoedzorg nodig, maar ik wil wel z.s.m. een afspraak.

Wil je gewoon zo snel mogelijk terecht, maar is er op korte termijn geen reguliere plek beschikbaar of heb je een voorkeur voor het weekend? Ook dan kan ik extra tijd voor je vrij maken tegen spoedtarief.

 

Informatie of afspraak
Meer over de soorten behandelingen en bijbehorende prijzen kun je vinden op de pagina Prijsindicaties.

Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak kun je mij hieronder een bericht sturen. Dit kan 24/7.

Bij het maken van een afspraak ga je akkoord met de algemene voorwaarden en annuleringsvoorwaarden.

Pinnen is niet mogelijk. Betalen kan contant of door na afloop direct af te rekenen via een betaallink (Tikkie). Wisselgeld is beperkt beschikbaar.

 

Over jou

  
 

Over je dier of dieren

  


Soort dier
KatKonijnCavia
Wat is de reden van je bericht?