Wanneer maak je een spoedafspraak?

Ik lever vrije tijd in en maak ruimte voor je binnen 1 tot 2 dagen. Ook op zaterdag en zondag. Er geldt een toeslag voor spoedzorg. Zie prijsindicaties.

In onderstaande gevallen raad ik spoedzorg aan.

  • Bij ernstige vervilting of extreem veel klitten en knopen op een groot deel van het lichaam. Je dier ervaart veel ongemak en pijn bij iedere stap. Het welzijn is al sterk verminderd en er zijn gezondheidsrisico’s doordat bijvoorbeeld de huid verstikt is.
  • Bij vervilting, klitten en knopen op de kont, onder de staart e.d. Zeker bij konijnen kan dit vrij snel ernstige gevolgen hebben. Het kan leiden tot verstopping en ze kunnen niet altijd meer bij de blindedarmkeutel.
  • Bij vieze of natte poten of harde stukken (klitten/vilt/poep) onder de poten bij konijnen Ik zie heel veel gevallen van (beginnende) pododermatitis bij konijnen. Dit is een ontsteking in de huid en begint meestal met een kaal plekje onder de achterpoten (niet altijd direct te zien door vuil e.d.). Indien dit niet behandeld wordt, kan het zeer ernstige gevolgen hebben.
  • Bij vervuiling van de vacht door ontlasting/urine. Bij katten scheer ik dit zoveel mogelijk weg i.p.v. te wassen zodat zij zo snel mogelijk en met zo weinig mogelijk extra stress worden geholpen. Bij konijnen kan vervuiling snel leiden tot ernstige gezondheidsproblemen met in het ergste geval een fatale afloop (denk aan myiasis).

Vaste klanten (VK)

Geen toeslag voor vaste klanten. Maak je altijd direct een nieuwe afspraak en heeft je dier een keer met spoed hulp nodig? Dan maak ik tijd voor jullie zonder toeslag te rekenen.

Mijn dier heeft geen spoedzorg nodig, maar ik wil wel z.s.m. een afspraak

Wil je gewoon zo snel mogelijk terecht, maar is er op korte termijn geen reguliere plek beschikbaar of heb je een voorkeur voor het weekend? Ook dan kan ik tijd voor je vrij maken tegen spoedtarief.