Knippen van een Teddy konijn

Heb jij een Teddy konijn of ben je van plan er één aan te schaffen? Dan is deze workshop wat voor jou!

De meeste Teddy Dwergen en Widders hebben er baat bij dat de vacht gemiddeld eens in de 8 weken wordt geknipt. Hierdoor is de kans op klitten, vilt en viezigheid veel kleiner omdat het dagelijks bijhouden van de vacht een stuk makkelijker is.

Voordat je een konijn gaat knippen, dien je echter wel te weten hoe je dat moet doen en ook hoe kort je de vacht mag knippen. Door een veilige hantering wordt de kans op inknippen minimaal en door een juiste lengte aan te houden, voorkom je haargroeistoornissen.

Groepsles

Het voordeel van een groepsles is dat je zelf geen konijn hoeft mee te nemen en dat je samen met anderen de les kunt volgen.

Inhoud van de workshop

Praktijk: tijdens de workshop zijn er Teddy Dwergen beschikbaar die je onder mijn begeleiding gaat trimmen; borstelen, hele vacht knippen, eventueel de nagels knippen en eventueel verwijderen van kleine klitten.

Theorie: over vachtverzorging in het algemeen, veilig hanteren van een konijn, geschikte en ongeschikte trimmaterialen, herkennen en erkennen van stresssignalen e.d.

Als gediplomeerd gedragsadviseur voor konijnen weet ik ook e.e.a. over bijvoorbeeld voeding, (probleem)gedrag en (her)training. Tijdens de workshop mag je uiteraard ook gebruik maken van deze kennis en mij de vragen stellen die je wil.

Kosten

€ 65,00 per persoon (zie eventueel ook Trim je eigen konijn, privéles)

Meldt je je tegelijk aan met een vriend, vriendin, familielid en/of kennis dan betaal je € 60,00 per persoon.

Inclusief 21% btw, gebruik van materialen, fris/koffie/thee en certificaat van deelname.

Deelnemers

De workshop gaat door bij minimaal 3 deelnemers / definitieve aanmeldingen. Een aanmelding is definitief na betaling.

Datum

De datum van de eerstvolgende workshop wordt gepland zodra er voldoende aanmeldingen zijn. Wil je meedoen? Je kunt je alvast opgeven door te bellen, SMS’en, WhatsAppen of door een bericht te sturen via onderstaand contactformulier.

Locatie

Zwolle, Overijssel.

Interesse?

Voor meer informatie kun je mij tijdens openingstijden bellen op nummer 06 12117517. Ik ben helaas niet altijd in de gelegenheid om een gesprek aan te nemen, maar een voicemailbericht inspreken of een bericht sturen via SMS of WhatsApp kan ook.

Mocht je mij liever mailen dan kan dit via onderstaand contactformulier.

Deze pagina delen: