Werkwijze

Klik op de + voor meer informatie over:

Algemene werkwijze

Bij Kalumi staat het welzijn en de gezondheid van uw dier op nummer 1. Ik werk uiteraard zo diervriendelijk mogelijk. Ik heb hier de juiste kennis en materialen voor.

U mag met maximaal twee personen bij de behandeling aanwezig zijn. Bij katten geef ik er zelfs de voorkeur aan dat iemand er, zeker de eerste keer, bijblijft.

Rustig werken vind ik prettig en het is ook veel fijner voor een dier. Indien mogelijk beweeg ik daarom zoveel mogelijk mee met een dier en las ik een korte pauze in wanneer ik dit nodig acht. Uiteindelijk levert dit tijdwinst op doordat een dier zich relaxter voelt en daardoor uiteindelijk meer toelaat.

Wanneer u binnenkomt met uw dier dan begin ik niet direct met de behandeling. Tenminste, dat lijkt zo. Voor mij hoort het erbij dat een dier even de tijd krijgt om rustig te kijken waar hij/zij nou weer belandt is. Ondertussen kan ik alvast bepaalde dingen met u doorspreken en het dier aanhalen.

Tijdens de behandeling zelf kijk ik wat het dier uit zichzelf toelaat. Zolang het kan, beweeg ik mee met het dier. Gaat het op de rechterzij liggen dan behandel ik de linkerzij enzovoort. Op het moment dat meebewegen niet meer mogelijk is, zal ik het dier natuurlijk wel in een bepaalde houding moeten houden. Meestal vindt het dier dat dan ook wel prima. Soms is het nodig dat de eigenaar mij helpt. Bijvoorbeeld door het dier vast te houden of door het dier aan te halen.

Aan het einde van de behandeling en na het afrekenen krijgt uw dier wat lekkers mee naar huis. Uit ervaring weet ik inmiddels dat mijn harige klantjes hier (thuis) meestal erg blij van worden

Dan nog even dit

Er zijn allerlei termen voor trimmers en trimtechnieken. Enkele bekende termen zijn: katvriendelijk, diervriendelijk, huidvriendelijk, vachtvriendelijk, vachtbesparend, non-invasief en invasief.

Die laatste twee termen worden, wat mij betreft, zeer ten onrechte gebruikt. Onder een invasieve behandelmethode wordt in de geneeskunde een methode verstaan waarbij men met apparatuur of anderszins in het te behandelen of te onderzoeken lichaam binnendringt. Natuurlijk dringt geen enkele trimmer het lichaam binnen met apparatuur of met wat dan ook! Waarom deze term door bepaalde trimmers gebruikt wordt, is mij dan ook een raadsel.

Wat voor een trimmer ben ik, Claudia/Kalumi, dan? “Gewoon” een trimmer met passie voor haar vak.

Ik ben geschoold, heb de juiste materialen, volg elk jaar bijscholing en kijk per dier en eigenaar wat de beste behandeling is. Ieder dier, iedere vacht, iedere leefomgeving en iedere eigenaar is weer anders. Ik lever dus maatwerk. Natuurlijk doe ik dat terwijl ik zo diervriendelijk en stressvrij mogelijk te werk ga en door te denken aan de gevolgen voor de huid en de vacht, maar ik luister ook naar uw wensen. Dat is mijn taak als trimmer en ik zou ook niet anders willen.

Indien u als eigenaar graag wil dat uw dier zonder vachtproblemen door het leven gaat, dan bent u bij mij aan het juiste adres en dan gaan we daar samen “gewoon” voor zorgen 💜

[collapse]
Wat is inbegrepen bij een vachtbehandeling?

Alle vachtbehandelingen zijn inclusief (indien van toepassing en/of gewenst)

• Controle van de ogen, oren, vacht en huid
• Het volledig doorkambaar maken van de vacht
• Het knippen van de vacht
• Verwijderen van klitten en vilt
• Sanitaire trim; kort knippen achterkant ten behoeve van de hygiëne
• Nagels knippen
• Uitlezen chip
• Wegen
• Advies op maat met betrekking tot de (vacht)verzorging van uw kat, konijn of cavia

Het wassen van katten en cavia’s is tegen meerprijs mogelijk. Konijnen worden alleen gewassen op medische indicatie.

Heeft u (nog) andere wensen? Vraag er gerust naar.

Behandelingen zijn naast de behandeling zelf ook altijd inclusief 21% btw, sociale lasten, advies, onderhoudskosten voor en vervanging van materialen, vachtverzorgingsproducten, (bij)scholing, schoonmaken en ontsmetten, administratiekosten etc.

[collapse]
Gemiddelde en maximale behandelingsduur

Per dier kan de behandelingsduur verschillen. Het is uiteindelijk afhankelijk van de conditie van de vacht en het gedrag van uw dier. Bij nieuwe klanten is de behandelingsduur daarom moeilijk in te schatten.

De gemiddelde behandelingsduur is 60 minuten per dier.

Een behandeling duurt maximaal 90 minuten per dier. De maximale prijs per keer/dier is dus starttarief + uurtarief. Prijzen worden afgerond per kwartier. Indien er sprake is van vlooien komt er nog wel een toeslag bij.

De tijd voor aanname/intake dier en afrekenen + nieuwe afspraak inplannen wordt niet meegerekend in de prijs.

Het komt soms voor dat het niet lukt om een dier in één keer te helpen waardoor op korte termijn een nieuwe afspraak nodig is. Redenen hiervoor kunnen bijvoorbeeld zijn:
• een dier heeft teveel stress waardoor een kortere behandelingsduur gehanteerd moet worden om het welzijn van het dier te waarborgen
• de vacht is in een dusdanig slechte conditie (erg vervuild, veel klitten en/of vilt) waardoor er meer tijd nodig is

[collapse]
Algemene voorwaarden en Annuleringsbeleid

Op alle diensten van Kalumi zijn de algemene voorwaarden en het annuleringsbeleid van toepassing.

Annuleringsbeleid in het kort:
Bij afzeggen/verzetten binnen 48 uur voor of vergeten van de afspraak kunt u een nieuwe afspraak maken tegen betaling van het starttarief. Afzeggen of verzetten tot 48 uur (zon- en feestdagen niet meegerekend) voor de afspraak kan kosteloos. Lees hier alles over het annuleringsbeleid van Kalumi.

[collapse]

 

Prijslijst

Vaste tarieven zijn moeilijk vast te stellen omdat elke behandeling maatwerk is. De conditie van de vacht en het gedrag van een dier kan zorgen voor verschil in behandelingsduur. Daarom werk ik vanaf nu met een uurtarief en een maximale behandelingsduur per keer. Prijzen worden afgerond per kwartier.

De tijd voor aanname/intake dier en afrekenen + nieuwe afspraak inplannen wordt niet meegerekend in de prijs. Indien uw dier vlooien heeft dan geldt er een toeslag.

Betalingsmogelijkheden: contant of via een betaalverzoek. Ik vraag u dan met behulp van de mobiel bankieren app via e-mail, sms, WhatsApp of QR-code om een betaling. U kunt vervolgens direct met uw mobiele telefoon veilig via iDeal betalen. Pinnen is helaas niet mogelijk. Wel is er vlakbij een geldautomaat te vinden in winkelcentrum De Dobbe.

Behandelingen zijn naast de behandeling zelf ook altijd inclusief 21% btw, sociale lasten, advies, onderhoudskosten voor en vervanging van materialen, vachtverzorgingsproducten, (bij)scholing, schoonmaken en ontsmetten, administratiekosten etc.

Prijswijzigingen en fouten voorbehouden.

[pricelist id=”1539131901″]

* Het starttarief is 22,50 per dier, per keer. Ook wanneer blijkt dat uw dier niet behandeld kan worden, bijvoorbeeld door teveel stress. Het starttarief wordt dan in rekening gebracht voor o.a. gereserveerde tijd, schoonmaakkosten en gegeven advies. Bij afzeggen/verzetten binnen 48 uur voor of vergeten van de afspraak kunt u een nieuwe afspraak maken tegen betaling van het starttarief. Afzeggen of verzetten tot 48 uur (zon- en feestdagen niet meegerekend) voor de afspraak kan kosteloos. Lees hier alles over het annuleringsbeleid van Kalumi.