Trim je eigen kort- of langharige kat

Als eigenaar van een kat is het niet altijd makkelijk om de vacht te verzorgen. Je kat blijft bijvoorbeeld maar verharen, heeft snel klitten, heeft een vieze of vette vacht, hele scherpe nagels of je kat laat de vachtverzorging niet goed toe.

Als gediplomeerd kattentrimmer weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om per kat te kijken hoe de vachtverzorging het beste aangepakt dient te worden. Natuurlijk moet er goed gekeken worden naar de problemen van de vacht en de materialen die je gebruikt om dit veilig op te lossen, maar ook het begrijpen van de kat als dier is erg belangrijk. Katten zijn zeer (stress)gevoelig, laten niet snel zien dat ze iets mankeren en kunnen in een paar seconden van een hele lieve in een hele felle, agressieve kat veranderen.

Tijdens deze workshop krijg je persoonlijke begeleiding van mij in de basisverzorging van de vacht zodat je de vacht en je kat beter leert begrijpen en behandelen.

Privé- of groepsles

Het is mogelijk om alleen les te krijgen, maar ook in een groep. Het voordeel van een privéles is dat ik je alle aandacht kan geven. Het voordeel van een groepsles is dat het per persoon voordeliger is qua kosten.

Meekijken en luisteren

In het geval van een groepsworkshop is er ook de mogelijkheid om, tegen een lager tarief, mee te kijken en te luisteren. Minimaal één persoon van de groep dient wel zelf te trimmen.

Bij je thuis of in de salon

Privélessen worden zowel aan huis als in de salon gegeven. Groepslessen worden alleen aan huis gegeven.

Inhoud van de workshop

Je gaat zelf je kat trimmen onder mijn begeleiding. Dit kan borstelen zijn, maar ook het verwijderen van klitten of zelfs het scheren van kleine stukjes vilt.

Ondertussen zal ik e.e.a. vertellen over vachtverzorging en natuurlijk kun je mij ook alle vragen stellen die je wilt weten over de dagelijkse verzorging zoals hoe je je kat het beste kunt benaderen en hanteren, hoe je stresssignalen herkent en hiermee om moet gaan, hoe je het beste kunt borstelen, hoe je nagels knipt, hoe je klitten voorkomt en welke materialen je het beste kunt gebruiken. Via Kalumi is het ook mogelijk om diverse materialen aan te schaffen.

Duur van de workshop

Trimmen is veelomvattend en dus is er ook heel veel over te vertellen en te leren. Aan de hand van je eigen wensen, kan ik een inschatting maken over de tijd die nodig is.

Interesse?

Voor meer informatie kun je mij tijdens openingstijden bellen op nummer 06 12117517. Ik ben helaas niet altijd in de gelegenheid om een gesprek aan te nemen, maar een voicemailbericht inspreken of een bericht sturen via SMS of WhatsApp kan ook.

Mocht je mij liever mailen dan kan dit via onderstaand contactformulier.

Deze pagina delen: