Trim je eigen kort- of langharige konijn

Het verzorgen van de vacht van een konijn is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je konijn gezond blijft. De langharige varianten moeten vaak intensief bijgehouden worden, maar ook de kortharige vachten hebben aandacht nodig. Klitten en vilt ontstaan snel als je de vacht niet goed bijhoudt. Dit kan zorgen voor nare dingen als myiasis (madenziekte), wondjes, verstopping, gedragsproblemen door pijn en nog veel meer.

De conditie van de vacht hangt ook samen met bijvoorbeeld voeding en huisvesting. Daarom zal daar tijdens deze workshop ook aandacht aan besteedt worden evenals aan benadering en hantering. Konijnen zijn prooidieren en heel (stress)gevoelig.

Privéles

Het voordeel van een privéles is dat je met je eigen konijn(en) komt en hierdoor de begeleiding wat intensiever zal zijn dan bij een groepsles. Het maakt ook niet uit met welk ras je komt.

Inhoud van de workshop

Theorie: over vachtverzorging in het algemeen, veilig hanteren van een konijn, geschikte en ongeschikte trimmaterialen, herkennen en erkennen van stresssignalen e.d.

Praktijk: onder mijn begeleiding ga je je eigen konijn(en) trimmen; borstelen, hele vacht knippen, eventueel de nagels knippen en eventueel verwijderen van kleine klitten.

Als gediplomeerd gedragsadviseur voor konijnen weet ik ook e.e.a. over bijvoorbeeld voeding, (probleem)gedrag en (her)training. Tijdens de workshop mag je uiteraard ook gebruik maken van deze kennis en mij de vragen stellen die je wil.

 

Kosten

Langharig of kortharig konijn € 44,50 per uur (zie eventueel ook Teddy Trimworkshop, groepsles)

Inclusief 21% btw, gebruik van materialen, fris/koffie/thee en certificaat van deelname.

Datum

In overleg ‘s avonds, overdag of in het weekend.

Locatie

Zwolle, Overijssel.

Interesse?

Voor meer informatie kun je mij tijdens openingstijden bellen op nummer 06 12117517. Ik ben helaas niet altijd in de gelegenheid om een gesprek aan te nemen, maar een voicemailbericht inspreken of een bericht sturen via SMS of WhatsApp kan ook.

Mocht je mij liever mailen dan kan dit via onderstaand contactformulier.

Deze pagina delen: