Trimmen met of zonder narcose

feliway-trimsalon-kalumi-kat-zwolleIk krijg, vooral in het geval van scheren bij klitten en/of vilt, nog wel eens de vraag of ik dieren dan ook onder narcose breng of op een andere manier verdoof.

Het antwoord hierop is nee. Ik mag dit niet eens doen aangezien ik geen dierenarts ben en ik heb de middelen hiervoor dus ook niet in huis.

Meestal is narcose (of roesje) gelukkig ook niet nodig omdat de meeste dieren zich prima laten behandelen.

…maar, een kat door mij laten trimmen onder narcose is wel mogelijk

Sommige katten ervaren zoveel stress en ongemak tijdens het verwijderen van klitten en vilt dat het voor zowel de kat als de trimmer niet verantwoord is om door te gaan. Om uw kat dan toch de beste (vacht)behandeling en zorg te kunnen bieden, werk ik samen met Dierenkliniek Schellerlanden. Uw kat kan hier, onder begeleiding van de dierenarts en assistentes, door mij onder narcose worden geholpen.

Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, bestaat deze behandeling uit:

een consult; uw kat wordt helemaal nagekeken door een dierenarts
bepaling van de soort narcose die het meest veilig is voor uw kat
toedienen van de narcose door de dierenarts
controle van uw kat tijdens en na de narcose door de dierenarts/assistentes
en natuurlijk de vachtbehandeling door mijzelf

Voor meer informatie over het scheren onder narcose bij de dierenkliniek kunt u via de online agenda een vrijblijvende belafspraak maken.

Hulpmiddelen

training-salon-trimsalon-kalumi-zwolle-kat-konijn-cavia-zwolle-overijsselIn de salon maakt Kalumi wel gebruik van andere dingen om de behandelingen zo comfortabel en stressvrij mogelijk te maken. De kans dat een dier zich dan goed laat behandelen, is dan ook vrij groot. Voor katten gebruik ik bijvoorbeeld Feliway verdamper en spray. Verder ben ik vooral heel geduldig met de dieren en pas ik eventueel TTouch toe.

benzy-konijn-water-drinken-trimsalon-kalumi-zwolleOok raad ik eigenaren aan om een favoriet dekentje (katten) mee te nemen die over de trimtafel gelegd kan worden. Bij voorkeur wordt dit dekentje niet gebruikt in de reismand omdat dat nog wel eens een stress kan opleveren en die geur komt dan in dat dekentje terecht.

U als eigenaar kan ook een favoriet speeltje of snack meenemen. In de trimsalon heb ik ook het e.e.a. aan speeltjes en snoepjes liggen.

Bij katten, konijnen en cavia’s kan het heel goed helpen wanneer de eigenaar in de buurt is. Het heeft dan ook mijn voorkeur dat de eigenaar er, zeker de eerste keer, bij is. Ook kan u als eigenaar soms helpen bij bepaalde handelingen.

 

Afspraak maken bij Kalumi?

Dat kan op elke moment van de dag en 7 dagen per week via de online agenda.

Klik hier voor de actuele prijslijst.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deze pagina delen: