Trimmen met of zonder narcose

Ik krijg, vooral in het geval van scheren bij klitten en/of vilt, nog wel eens de vraag of ik dieren dan ook onder narcose breng of op een andere manier verdoof. Het antwoord hierop is nee. Ik mag dit niet eens doen aangezien ik geen dierenarts ben en ik heb de middelen hiervoor dus ook niet in huis.

Meestal is een narcose, roesje of slaapmiddel gelukkig ook niet nodig omdat de meeste dieren zich prima laten behandelen.

…maar, een kat door mij laten trimmen onder narcose is wel mogelijk

Sommige katten ervaren zoveel stress en ongemak tijdens het verwijderen van klitten en vilt dat het voor zowel de kat als de trimmer niet verantwoord is om door te gaan. Om uw kat dan toch de beste (vacht)behandeling en zorg te kunnen bieden, werk ik samen met Dierenkliniek Schellerlanden. Uw kat kan hier, onder begeleiding van de dierenarts en assistentes, door mij onder narcose (roesje of slaapmiddel) worden geholpen.

Werkwijze scheren onder narcose:

Een dier breng je niet zomaar even onder narcose. Daarom hanteren Dierenkliniek Schellerlanden en Kalumi een speciale werkwijze om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen en om te voorkomen dat uw dier nog eens onder narcose geholpen moet worden.

De behandeling is inclusief:

  1. Een consult door de dierenarts
    Inclusief lichamelijk onderzoek , anamnese, bepalen van de soort (meest veilige) narcose (roesje, slaapmiddel), overleg over de behandeling, ruimte om vragen te stellen.
  2. Scheren/kammen/borstelen onder narcose
    Uitgevoerd door Claudia van Kalumi. Als kattentrimmer houd ik uiteraard rekening met dat wat het beste is voor de vacht en het welzijn van uw kat. De dierenarts is aanwezig om bijvoorbeeld de hartslag en de temperatuur van uw kat nauwlettend in de gaten te houden.
  3. Vachtcontrole
    Bij het verwijderen van zware klitten of vilt onder narcose, wordt er als extra service een vachtcontrole bij Kalumi ingepland die 6 weken na de behandeling plaatsvindt. Dit om u te ondersteunen bij het verzorgen van de vacht.

Hulpmiddelen

training-salon-trimsalon-kalumi-zwolle-kat-konijn-cavia-zwolle-overijsselIn de salon maakt Kalumi wel gebruik van andere dingen om de behandelingen zo comfortabel en stressvrij mogelijk te maken. De kans dat een dier zich dan goed laat behandelen, is dan ook vrij groot. Voor katten gebruik ik bijvoorbeeld Feliway verdamper en spray. Verder ben ik vooral heel geduldig met de dieren en pas ik eventueel TTouch (geruststellende manier van aanraken) toe.

benzy-konijn-water-drinken-trimsalon-kalumi-zwolleOok raad ik eigenaren aan om een favoriet dekentje (katten) mee te nemen die over de trimtafel gelegd kan worden. Bij voorkeur wordt dit dekentje niet gebruikt in de reismand omdat dat nog wel eens een stress kan opleveren en die geur komt dan in dat dekentje terecht.

U als eigenaar kan ook een favoriet speeltje of snack meenemen. In de trimsalon heb ik ook het e.e.a. aan speeltjes en snoepjes liggen.

Bij katten, konijnen en cavia’s kan het heel goed helpen wanneer de eigenaar in de buurt is. Het heeft dan ook mijn voorkeur dat de eigenaar er, zeker de eerste keer, bij is. Ook kunt u als eigenaar soms assisteren bij bepaalde handelingen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deze pagina delen: