Trimmen met of zonder narcose

Ik krijg, vooral in het geval van scheren bij klitten en/of vilt, nog wel eens de vraag of ik dieren onder narcose breng of op een andere manier verdoof. Het antwoord hierop is nee. Dit mag alleen een dierenarts doen en ik heb de middelen hiervoor dus ook niet in huis.

Meestal is een narcose (sedatie, anesthesie, roesje of slaapmiddel) gelukkig ook niet nodig omdat de meeste dieren zich prima laten behandelen.

…maar, een kat door mij laten trimmen onder narcose is wel mogelijk

Sommige katten ervaren zoveel stress en ongemak tijdens het verwijderen van klitten en vilt dat het voor zowel de kat als de trimmer niet verantwoord is om door te gaan. Om uw kat dan toch de beste (vacht)behandeling en zorg te kunnen bieden, heb ik een geweldige samenwerking met Dierenkliniek Schellerlanden. Uw kat kan hier, onder begeleiding van de dierenarts en assistentes, door mij onder narcose (roesje of slaapmiddel) worden geholpen.

{"testimonial_characters_limit":"1000","testimonial_read_more_text":"Lees verder","testimonial_read_less_text":"Lees minder","testimonial_read_more_ellipsis":""}

Gerlinda Mondria

Hallo Claudia, top hoe het gisteren met Summer gegaan is. Je hebt haar keurig geschoren en behouden wat er behouden kon worden. Ook de dierenarts niets dan lof. Alle contacten zijn prima geweest. Fijn dat er zo’n uitgebreide uitleg was. Ook hoe ze het aangepakt hebben dat Summer bang was voor dat infuus. Daar kunnen andere dierenklinieken een voorbeeld aan nemen.

 

Werkwijze scheren onder narcose:

Een dier breng je niet zomaar even onder narcose. Daarom hanteren Dierenkliniek Schellerlanden en Kalumi een speciale werkwijze om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen en om te voorkomen dat uw dier nog eens onder narcose geholpen moet worden.

De behandeling en prijs is inclusief:

  1. Een consult door de dierenarts
    Pre-anesthetisch onderzoek ; inclusief lichamelijk onderzoek , anamnese, bepalen van de soort narcose (roesje, slaapmiddel), overleg over de behandeling, ruimte om vragen te stellen. Dit is belangrijk omdat er verschillende manieren zijn om anesthesie toe te passen en elk middel zijn eigen voor- en nadelen heeft. Een onderzoek vooraf is daarom nodig zodat bepaald kan worden welke soort narcose het meest veilig is voor uw kat.
  2. Scheren/kammen/borstelen onder narcose
    Uitgevoerd door Claudia van Kalumi. Als kattentrimmer houd ik uiteraard rekening met dat wat het beste is voor de vacht en het welzijn van uw kat. Zo wordt er bijvoorbeeld vachtbesparend gewerkt. De dierenarts dient de narcose toe en blijft aanwezig om bijvoorbeeld de hartslag, ademhaling en temperatuur van uw kat nauwlettend in de gaten te houden.
  3. Vachtcontrole na 6 weken
    Bij het verwijderen van zware klitten of vilt onder narcose, wordt er als extra service een vachtcontrole bij Kalumi ingepland die 6 weken na de behandeling plaatsvindt. Dit om u te ondersteunen bij het verzorgen van de vacht.

Belangrijk om te weten:  Voor elke narcose is het erg belangrijk dat een kat nuchter is. Dit verkleint de kans op braken terwijl het dier onder narcose gaat. Een dier onder narcose kan niet goed slikken, waardoor braaksel in de luchtpijp terecht kan komen en dat is gevaarlijk. Een kat moet voorafgaand aan een narcose minimaal 12 uur nuchter zijn. Meestal is het dan het beste om de kat de avond voor een narcose na 21.00 uur geen eten meer te geven. Drinken mag overigens wel. Twijfelt u over de tijd die u moet aanhouden of heeft u andere vragen? Neem gerust contact op.

Kosten

Actuele prijzen kunt u vinden op de pagina Tarieven.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren