Sensitieve, vachtsparende en holistische werkwijze.

 

 

WORDT DE VACHT- EN WELZIJNSEXPERT VAN JOUW EIGEN DIER!

 

De (online) workshop,

 

of

 

de vakopleiding tot Professioneel Holistisch Katten- of Konijnentrimmer.

 

Emma Weelink

Review over Trimcollege

Ontzettend waardevol

Als kattentrimmer in opleiding is het zo ontzettend waardevol om een professional aan het werk te zien, en onder begeleiding zelf ook handelingen te mogen uitvoeren. Dit was de reden waarom ik met Claudia in contact kwam. Al snel bleek dat wij dezelfde visie hebben wat de verzorging van katten betreft.

De praktijk was enorm leerzaam. Claudia geeft rustig uitleg over de materialen die zij gebruikt en waarom, haar eigen ervaringen in het trimvak en handige kneepjes, ook in het zo laag mogelijk houden van het stressniveau bij de kat. Je mag haar de vragen van haar oren afvragen, en op alles geeft zij duidelijk antwoord.

Ik heb op haar drie eigen katten mogen oefenen, zij waren een genot om mee te werken. Dit alles onder toeziend oog van Claudia, die tussendoor goede tips gaf hoe je iets nog makkelijker kan doen, of hoe je net iets comfortabeler een stuk gereedschap in de hand houdt. Zo leer je een heel stuk theorie direct in de praktijk, en dat blijft toch een stuk beter hangen!

Niet alleen het leren trimmen van haar katten was erg waardevol, maar ook Claudia’s eigen ervaringen met het opzetten van een eigen trimsalon en wat daar allemaal bij komt kijken.

Ook hoe de trimwereld zelf werkt, en alles wat bij katten trimmen hoort. Dit was minstens zo waardevol als het oefenen op de katten zelf. Maar stiekem was het knuffelen met de katten ook erg leuk.

Ik zou Kalumi zeker aanraden voor studenten die een trimopleiding voor katten volgen. Niet alleen omdat Claudia een hartelijk en gezellig persoon is, ze is ook een bron van ervaring en kennis, en het docentschap zit in haar verankerd. Dat kon ik wel merken! Daarnaast werkt zij met pure liefde en respect voor de kat, en dat werkt erg aanstekelijk. Ik ben erg blij dat ik deze ervaring op heb gedaan!

 

Emma – Cat Hair Day

Nienke de Jong

Review over Trimcollege

Absoluut doen!!!

De praktijkdagen hebben mij veel opgeleverd als trimster en door alle gesprekken met Claudia heb ik ook een veel beter beeld over hoe mijn bedrijf te runnen. Eén van de dingen die mij het meest is bij gebleven, is dat Claudia mij de waarde van mijn diensten heeft laten inzien. Iedereen die met katten of konijnen wil werken raad ik Kalumi van harte aan. Heb je de kans om daar praktijk te volgen… absoluut doen!!!

 

Nienke – Purrrfect

Ramona ter Huurne

Review over Trimcollege

Beveel ik Claudia aan? Dikke JA!!

Ik was bezig met een opleiding kattentrimmen en vond sommige hanteringstechnieken best wel heftig. Daarom was ik op zoek naar iemand die dat zonder deze technieken ook kan. Ik wilde graag voor mezelf feedback van een professional, zodat ik mijzelf zo goed mogelijk kon ontwikkelen. Komt mijn eigen zwaktepunt ook weer om de hoek kijken, het te voorzichtig zijn.

De praktijk bij Claudia heeft mij veel veel info en kennis opgeleverd en professionele feedback waar ik zelf weer verder mee kan als trimster. Ik vond alles waardevol. Zowel stukje ondernemen, als bij jezelf blijven, als praktijkervaring mogen opdoen, op een manier die bij mij past. Dat je altijd klaarstaat, wanneer ik ergens tegenaan loop en ik wat onzeker word.

Beveel ik Claudia aan? Dikke JA!!

Altijd behulpzaam, denkt mee met collega’s, nooit een oordeel en anderen laat je in hun waarde ongeacht hun keuze of manier van werken. Deelt je eigen ervaringen en wat jij prettig vindt en waarom. Kortom er valt veel te leren!

 

Ramona – Furrrst