De beste basis creëren
voor slechts 33 euro

 

Een goede vachtverzorging is meer dan alleen het verzorgen van de vacht van je konijn, kat of cavia.

 

Daarom kijk ik via een dier-, huid-, en vachtvriendelijke manier naar het totale plaatje; het karakter van je dier, de conditie van de vacht, het welzijn, de gezondheid en de leefsituatie.

 

Jij, als betrokken eigenaar, speelt hierin natuurlijk een belangrijke rol.

 

Samen vinden we de meest efficiënte en blijvende oplossing voor de (vacht)verzorging van jouw kat, konijn of cavia.

 

Tijdens het vachtconsult check ik de vacht, doe een kleine gezondheidscheck en we bespreken de huidige situatie en jouw wensen.
 

Dit is de basis waarmee we tot de beste oplossing komen en waar je voor altijd mee voort kunt en dat voor eenmalig 33 euro. Je mag voor dit bedrag 1 of 2 dieren meenemen.


Hi, ik ben Claudia

 

Alweer 9+ jaar geleden zette ik mijn eerste stappen in de wereld van vacht en welzijn.

 

Inmiddels heb ik duizenden katten, konijnen, cavia’s èn eigenaren zoals jij geholpen.

 

Ik wens jou en jouw dier natuurlijk het leukste leven met elkaar en als ik hierbij een stukje kan helpen door in ieder geval de vachtverzorging zo makkelijk mogelijk te maken, dan ben ik er helemaal voor jullie!

 

Is dit hoe het nu is bij jou?
 

 • de vacht van je dier zit in de knoop, is te lang of niet fris…
 • je weet niet wat je hieraan kunt doen…
 • je voelt je eigenlijk wel een beetje schuldig…

Hoe zou het voor je zijn als
 

 • de vacht altijd in de best mogelijke conditie is, luchtig en fris…
 • je precies weet hoe je dit voor elkaar krijgt…
 • je geniet van de rust en vrijheid die je dit geeft…


Altijd resultaat

 

Tijdens een vachtconsult komen we altijd tot een resultaat waarmee je verder kunt.

 

Dit kan bijvoorbeeld een vervolgafspraak zijn voor een trimbehandeling, maar misschien zijn een paar adviezen op maat voor jou en je dier ook al voldoende.

 

Of wellicht wil je liever je eigen dier helemaal zelf leren trimmen via het Trimcollege ?

 

Na het consult krijg je ook altijd een handig extraatje mee waar je thuis veel aan gaat hebben.

 

Maak gebruik van mijn ervaring en kennis over vacht, gedrag, welzijn en gezondheid die ik de afgelopen jaren heb opgedaan en kom even langs.

 

Een korte, ontspannen sessie

 
Een vachtconsult is een niet al te lange en ontspannen sessie van ongeveer 30 minuten. Dit is wel zo prettig voor jou en jouw konijn, cavia of kat.

 

Er zijn overdag en ’s avonds verschillende tijden beschikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

 

We gaan op jouw gekozen dag en tijd dan samen dieper in op de huidige situatie en jouw wensen en natuurlijk doe ik bij je dier ondertussen een huid- en vachtanalyse en een kleine gezondheidscheck (o.a. ogen, oren, poten, gewicht en spier conditie). Het is ongedwongen kennismaken met gegarandeerd twee mooie resultaten:  

 

 • je weet nadien precies hoe het ervoor staat èn
 • je weet wat de beste vervolgstap is voor jullie allebei

Zie ik jullie snel? Het is zo geregeld.

 

Het vachtconsult is inclusief

 

 • huid- en vachtcontrole
 • kleine gezondheidscheck
 • advies over de beste vervolgstap die perfect past bij jou en jouw dier
 • korting van 33 euro op een eventuele vervolgafspraak (trimbehandeling)
 • antwoorden op je vragen over vacht, gedrag en welzijn

Het kost je slechts eenmalig 33 euro. Je mag 1 of 2 dieren meenemen.

 

+ Gratis handige checklist

Je krijg van mij na afloop de Blij en Klitvrij Checklist mee zodat je thuis binnen 5 minuten zelf de vacht en het welzijn van je kat, konijn of cavia kunt monitoren.


Veel gestelde vragen & antwoorden

Nee, een consult duurt maximaal 30 minuten en de nadruk ligt op het checken van de vachtconditie, een kleine gezondheidscheck en het geven van advies.

Eigenlijk net zoals een consult bij een dierenarts.

Kleine handelingen, zoals een sanitaire trim, vrijknippen van de ogen, nagels knippen e.d. zijn eventueel wel mogelijk binnen het consult, maar alleen zolang de tijd dit toelaat.

Er is niet altijd een vervolgstap nodig, maar mocht dit wel het geval zijn dan bespreken we dit tijdens het consult waarna een afspraak ingepland kan worden voor een uitgebreidere vachtbehandeling.

Het knippen van de nagels doe ik in alle gevallen alleen als het dier het toelaat. Het knippen van ingegroeide nagels is een medische handeling. Daarvoor kun je terecht bij de dierenarts.
Mijn werkwijze is sensitief en daarom reserveer ik per keer twee uur om in alle rust te kunnen werken wat in het belang is van jouw dier. Mijn tarieven zijn hierop gebaseerd.

Dit betekent dat een afspraak tot 2 uur kan duren, maar dit hoeft niet.

Het hangt helemaal van de situatie af of ik een dier binnen een half uur kan helpen of dat er (veel) meer tijd nodig is. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld de mate van achterstallig onderhoud en het stresslevel van jouw dier.

Soms is er nog meer tijd nodig dan 2 uur, maar voor het welzijn van je dier heb ik de lengte van afspraken op maximaal 2 uur per keer gezet. Deze tijd wordt dus niet altijd volledig benut. Het kan zijn dat we eerder klaar zijn en het kan ook zijn dat ik de behandeling in het belang van jouw dier eerder staak en adviseer om op een ander moment de behandeling voort te zetten.

Het is daarom vooraf niet te zeggen hoe lang een behandeling precies duurt.

Ja en nee. Natuurlijk werkt een hondentrimmer net als ik met dieren en we doen beide vachtbehandelingen met veelal dezelfde materialen.

Echter zit er veel verschil in het doel van de behandelingen en de manier waarop wij dieren (moeten) benaderen.

Katten, konijnen en cavia's zijn vele malen stressgevoeliger dan honden. Hierom werk ik vanuit de basis al op een andere manier als de meeste hondentrimmers.

Honden kunnen over het algemeen beter tegen stress, kun je zonder het welzijn aan te tasten op een bepaalde manier "vastzetten" op de trimtafel en een muilkorfje omdoen als het allemaal niet zo lekker loopt.

Bij katten, konijnen en cavia's is dat anders en als sensitief trimster werk ik daarom vanuit rust, geduld en met speciaal afgestemde producten en materialen die zachter en milder zijn.

Daarnaast is het doel vaak ook anders. Hondentrimmers brengen honden in model volgens de (ras)standaard, Dat doe ik niet. Er bestaat voor een kat, konijn of cavia ook niet zoiets als een (ras)standaard. Naast dat de vacht zich er niet voor leent, is het ook niet in het belang van een kat of konijn.

Als katten- en konijnentrimster werk ik in de eerste plaats praktisch. Alle handelingen die ik doe zijn er vooral op gericht dat het het welzijn van jouw kat, konijn of cavia verhoogd.

Ook hondentrimmers zullen dit uiteraard doen (kort scheren bij vilt bijvoorbeeld), maar bij honden speelt het uiterlijk (model, afwerking, lekker geurtje) ook een hele grote rol.

Bij katten, konijnen en cavia's is dat van ondergeschikt belang. Natuurlijk doe ik mijn best om het netjes af te werken, maar alleen als jouw kat, konijn of cavia dat toelaat en een "lekker" geurtje laat ik sowieso achterwege
Nee. Hooguit op medische indicatie van een dierenarts.

Waarom was ik geen dieren? Een vervuilde vacht is meestal ook op andere manieren op te lossen en daarnaast is wassen met shampoo en water + drogen een zeer intensief en tijdrovend proces dat vaak niet in het voordeel is van de dieren.

 • Voor konijnen niet omdat dit veel stress geeft en gevaarlijk is. Ze kunnen o.a. in shock raken door de stress, maar ook door het temperatuurverschil.
 • Voor katten niet omdat het voor verreweg de meeste katten enorm stressvol is. Daarnaast laten veel katten het simpelweg ook niet toe.
 • Voor cavia's niet omdat het meestal niet nodig is. Heel af en toe maak ik wel eens een uitzondering als de vacht enorm vervuild is en dan was ik ze in een klein laagje water.
Ja, maar niet standaard en alleen wanneer het dier het toelaat. Bij konijnen en cavia's is dit nagenoeg altijd het geval. Bij katten lukt het niet altijd.

Kan ik een afspraak maken voor alleen het knippen van de nagels?

Ja, het knippen van nagels is mogelijk tijdens een vachtconsult. Je dier krijgt dan ook meteen een kleine gezondheidscheck en de vacht en huid worden nagekeken. Desgewenst geef ik advies mee voor de (vacht)verzorging thuis.

Het knippen van ingegroeide nagels is een medische handeling. Daarvoor kun je terecht bij de dierenarts.
Dat hangt af van de conditie van de vacht en het stresslevel van jouw dier. Op de pagina Tarieven kun je alle actuele prijzen vinden.

Er geldt wel een vast tarief voor het vachtconsult. Tijdens dit ongedwongen consult wordt er advies gegeven over een eventuele behandeling en kan er gericht een inschatting gemaakt worden over de tijd en de kosten van een vachtbehandeling.
Een vachtconsult betaal je vooraf online via iDeal.

Overige behandelingen betaal je contant of door na afloop direct af te rekenen via een betaallink (tikkie) via je bankapp. Hiervoor is eventueel een kastje nodig van je bank dus zorg dat je deze bij je hebt als je via een betaalverzoek wil betalen.

Wisselgeld is beperkt beschikbaar.

Pinnen is niet mogelijk.

Uitgesteld betalen is niet mogelijk.
Ja, tijdens een vachtconsult of -behandeling geef ik je basis advies en tips mee voor thuis. Dit kan voldoende zijn om voortaan de vacht van je eigen dier goed bij te houden.

Wil je de vachtexpert van je eigen kat of konijn worden en meer weten over bijvoorbeeld gedrag, welzijn, hanteren, gebruik materialen, borstelen/kammen, knippen, effileren, scheren etc?

Dan kun je de (online) gecertificeerde cursus tot Sensitief Vachtverzorger basis/specialist/expert volgen via het Trimcollege.