Wat houdt een vachtcontrole in?

Een vachtcontrole duurt ongeveer 30 minuten en kan een kennismaking met de trimsalon zijn of een extra service na het verwijderen van zware klitten of vilt.

Kennismaking

Een trimsalon is meestal een hele nieuwe ervaring voor een kat, konijn of cavia. Het meest ideale is het wanneer een dier op jonge leeftijd, liefst al tijdens de socialisatieperiode, kennismaakt met diverse trimhandelingen.

Weet u niet hoe uw dier zal reageren op een vachtbehandeling in de trimsalon? Of wilt u deskundig advies over de vachtverzorging? Dan is een vachtcontrole wellicht iets voor u en uw dier. Op een rustige en ongedwongen manier kan uw dier kennismaken met mij, de trimmaterialen, geuren, de trimtafel, handelingen, aanrakingen etc. Zelf krijgt u advies over de vachtverzorging thuis en of een regelmatige behandeling door Kalumi wenselijk is.

Tijdens een kennismaking behoren de volgende handelingen tot de mogelijkheden

Controle van vacht, huid, conditie
Advies over de (vacht)verzorging
Rondsnuffelen en/of spelen in de trimsalon
Iets lekkers eten op de trimtafel
De föhn horen en voelen (kat)
De tondeuse horen
De nagels nakijken en eventueel knippen
Controle oren en ogen
Lichtjes door de vacht borstelen (kennismaken met materialen, geen uitgebreide behandeling)
Uitlezen van de chip
Wegen

In het geval van overduidelijke vachtproblemen en ongemakken, zoals klitten en vilt, raad ik aan om direct een afspraak te maken voor een vachtbehandeling. Bovenstaande handelingen zijn ook dan inclusief, maar er kan dan genoeg tijd worden gereserveerd om uw dier direct van de problemen af te helpen. Dit scheelt u geld en tijd, maar is voor uw dier natuurlijk ook beter. Weet u niet zeker wat voor uw dier de beste keus is ? Neem dan eerst contact op zodat we samen kunnen overleggen.

Vachtcontrole 6 weken na een eerste vachtbehandeling

Na een vachtbehandeling, wordt er als extra service een controle ingepland die 6 weken na de behandeling plaatsvindt. Dit om u te ondersteunen bij het verzorgen van de vacht.

Controle van vacht, huid, conditie
Borstelen van de vacht
Advies en tips voor de (vacht)verzorging
Controle oren en ogen
Uitlezen van de chip
Wegen

Deze pagina delen: