Verzenden en retourneren

Buitenland

Producten kunnen verzonden worden naar het buitenland. Hiervoor gelden andere verzendkosten en levertijden.

Verzendkosten

Voor standaard verzending binnen Nederland van je bestelling door PostNL betaal je een bijdrage van € 7,50 per bestelling bij Kalumi.

Levertijd

De levertijd is afhankelijk van een aantal zaken. Hieronder staat het stapsgewijs op een rijtje.

 • Na ontvangst van je betaling wordt je bestelling binnen 3 werkdagen klaargemaakt voor verzending.
 • Je bestelling wordt daarna aangeboden aan PostNL en binnen 1 tot 3 bezorgdagen* door PostNL geleverd.
 • De (*)bezorgdagen van PostNL zijn van maandag t/m zaterdag. Avondbezorging van maandag t/m vrijdag.
 • De meeste bestellingen kunnen worden verwerkt als brievenbuspost waarvoor je niet thuis hoeft te zijn.
 • De voorraad van Kalumi is bescheiden. Bij veel bestellingen van hetzelfde product in korte tijd kan een langere levertijd (1 – 2 weken) gelden omdat ze nabesteld moeten worden. Ik probeer je hiervan zo goed mogelijk op de hoogte te houden.
 • Feestdagen, vakantie en bijzondere omstandigheden kunnen een reden zijn voor een langere levertijd, hiervoor vraag ik je begrip.
 • De levertijd is altijd een indicatie, geen garantie.

Afhalen in Zwolle

Hiervoor worden uiteraard geen verzendkosten gerekend.

Afhalen kan alleen op afspraak in Zwolle, Aa-landen. Na betaling van de bestelling spreken we z.s.m. een dag en tijd af die ons beide uitkomt.

Retourneren

Bij retourneren kun je gebruik maken van het herroepingsrecht en gebruik maken van het modelformulier herroeping welke onderaan deze pagina staat. Deze kan gemaild worden naar contact@kalumi.nl

Zolang je nog niet hebt besloten of je de artikelen wilt behouden, heb je ze 14 dagen op zicht. Dit wil zeggen dat je de artikelen niet mag gebruiken. Te retourneren artikelen dienen dus in de oorspronkelijke, niet gebruikte staat retour gezonden te worden. Verzegelde producten dienen verzegeld te blijven. Denk er ook aan dat je dient te zorgen dat artikelen geen luchtjes kunnen opnemen uit je huiselijke omgeving, zoals bijvoorbeeld tabaksrook, etensluchtjes, dierenluchtjes en luchtverfrissers. Dit kan het beste door ze verpakt te bewaren en zo snel mogelijk retour te zenden. Artikelen welke worden geretourneerd mogen uiteraard niet zijn gewassen of opgefrist zijn met luchtjes en dienen vrij te zijn van bijvoorbeeld dierenharen. Indien artikelen niet meer verkeren in de oorspronkelijke staat, is er sprake is van waardevermindering en heeft Kalumi het recht op een vergoeding voor deze waardevermindering.

Stuur te retourneren artikelen goed verpakt (gebruik de originele verpakking of gelijkwaardig), in oorspronkelijk niet gebruikte staat retour. De verzendkosten voor het retourneren zijn voor je eigen rekening.

Zodra je retour door Kalumi is verwerkt, ontvang je hier per mail bericht over. Betaling gebeurt in de regel binnen 2 tot 4 werkdagen na ontvangst van je retourzending. Uitgezonderd grote drukte, vakanties en vrije dagen. Dit wordt dan duidelijk aangegeven.

Bij retourzending van de gehele bestelling ontvang je het aankoopbedrag + de bij bestelling betaalde bijdrage verzendkosten retour. Mits de producten in originele staat zijn.

Bij retourzending van een deel van de bestelling, ontvang je het aankoopbedrag van de retour gezonden goederen retour exclusief de eventueel betaalde bijdrage verzendkosten. Het tegoed ontstaan door een retourzending wordt altijd aan je overgemaakt en kan niet worden verrekend met een nieuwe bestelling.

Je retourbetaling ontvang je via dezelfde betaalwijze als je de betaling hebt gedaan.

Uitzonderingen retourneren

Let op: Uitsluiting van het herroepingsrecht:

 • Verzegelde producten. Wanneer de verzegeling verbroken is, zijn deze producten niet retourneerbaar.
 • Producten die door de ondernemer tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de consument;
 • Producten die duidelijk persoonlijk van aard zijn;
 • Producten die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;
 • Producten die snel kunnen bederven of verouderen;
 • Producten waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de ondernemer geen invloed heeft;
 • Producten voor losse kranten en tijdschriften;
 • Producten voor audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan de consument de verzegeling heeft verbroken.
 • Het wettelijk herroepingsrecht voor overeenkomsten op afstand is niet van toepassing op de annulering van gedateerde boekingen, nu sprake is van een overeenkomst tot het verrichten van diensten die strekt tot de terbeschikkingstelling van diensten voor vrijetijdsbesteding waarbij een bepaald tijdstip of bepaalde periode voor nakoming is voorzien. Het standaard herroepingsformulier zoals opgenomen onderaan deze pagina kan ook niét worden gebruikt voor het annuleren van gedateerde boekingen.

Ruilen

Om de boekhouding zo simpel en goedkoop mogelijk te houden (en daarmee ook de prijzen van de artikelen zo laag mogelijk), werk ik niet met ruilingen. Een retourzending wordt altijd retour betaald en niet verrekend met een nieuwe bestelling. Als je iets wilt “ruilen” voor een ander product, kun je een nieuwe bestelling doen. Na ontvangst van je betaling gaat je bestelling op de post of kun je deze afhalen. Je betaald voor je nieuwe bestelling opnieuw de bijdrage in de verzendkosten indien van toepassing. Indien je je gehele eerdere bestelling retour hebt gezonden, krijg je over die bestelling je bijdrage in de verzendkosten retour (dit is wettelijk zo geregeld).

Formulier voor herroeping

Klik om te downloaden op het plaatje of kopieer de tekst hieronder.

Modelformulier voor herroeping
(dit formulier alleen invullen en terugzenden als u de overeenkomst wilt herroepen)

– Aan [naam, adres, e-mailadres webwinkel]:

– Ik/Wij* deel/delen(*) u hierbij mede dat ik/wij(*) onze overeenkomt betreffende de verkoop van de volgende goederen herroep/herroepen(*)

– Besteld op(*)/Ontvangen op(*)

– Naam/Namen consument(en)

– Adres consument(en)

– Handtekening van consument(en)
(alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)

– Datum

(*) Doorhalen wat niet van toepassing is